Aproximativ 1.000 de elevi ploiesteni cu risc de diabet zaharat de tip 2 au fost inscrisi in etapa a doua a Programului “înCerc”. Afla de aici despre ce este vorba!

14 Feb 2018 13:36
Aproximativ 1.000 de elevi ploiesteni cu risc de diabet zaharat de tip 2 au fost inscrisi in etapa a doua a Programului  “înCerc”. Afla de aici despre ce este vorba!
Programul “înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației a
definitivat prima etapă în proporție de 75% pentru prima generație de copii ploieșteni
Prima etapă a Programului ”înCerc”, lansat în septembrie 2017 de Asociația
Medicover în Ploiești, se apropie de final. Aproape 1.000 de elevi de clasa a V-a din 27 de școli ploieștene au fost evaluați privind riscul de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2.
De asemenea, ca parte a Analizei Complexe de Sănătate, prima etapă a Programului, părinții elevilor de clasa a V-a din 21 de școli evaluate au primit deja prin poștă sau prin corespondență electronică un raport cu focus pe indicatorii de sănătate identificați în timpul evaluării copilului lor.
Până la sfârșitul lunii februarie, reprezentanții Asociației Medicover estimează că și în restul instituțiilor de învățământ cu ciclu gimnazial din municipiul Ploiești va fi finalizată evaluarea elevilor de clasa a V-a, precum și înștiințarea familiilor cu privire la demararea Asistenței Individuale Integrate, a doua etapă a programului ”înCerc”.
Diabetul afectează tot mai mulți copii români. Conform Registrului Român de Diabet al copilului, în decembrie 2016 erau înregistrați cu diabet zaharat (DZ) un număr de 3.040 de copii, dintre care cu tip 1 de diabet (insulino-dependent) – 2.973 (97,8%), cu
tip 2 de diabet (insulino-independent) – 55 (1,8%) și 0,4% cu alte tipuri de diabet (monogenic, secundar). Dintre aceștia, 1.573 (51,7%) sunt băieți și 1.467 (48,3%) sunt fete (date furnizate de ONROCAD pe baza Registrului Român de Diabet al Copilului).
Până nu demult, majoritatea cazurilor de DZ la copil erau încadrate ca diabet zaharat de tip 1, insulinodependent, DZ tip 2 fiind considerat o boală a bunicilor, apoi a părinților. În ultimii 20 de ani, creşterea incidenţei obezităţii a dus la o creştere a DZ tip 2 la copil şi adolescent. Debutul DZ tip 2 la vârste tinere duce la instalarea precoce a complicaţiilor cronice degenerative.
Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, lansat în premieră în România de către Asociația Medicover în Ploiești, a parcurs deja prima etapă (Analiza Complexă de Sănătate) în 75% din școlile cu ciclu gimnazial. În urma Analizei Complexe de Sănătate, aproape 1.000 de
elevi de clasa a V-a au fost evaluați non-invaziv privind riscul de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2. Astfel, printr-o serie de proceduri non-invazive, gratuite, specifice acestui Program, copiilor le-a fost calculat riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 și alte boli ale civilizaţiei.
”Pe parcursul lunii februarie, familiile școlarilor de clasa a V-a din Ploiești care au fost evaluați în cadrul primei etape din Program, Analiza Complexă de Sănătate, și care au fost identificați în zona de risc vor fi invitate să ia parte la următoarea fază a Programului. În cadrul Asistenței Individuale Integrate toți participanții calificați vor participa gratuit la șase sesiuni de consiliere personalizată, realizate de patru
specialiști: medic generalist, nutriționist, specialist în activitate fizică și psiholog. Le mulțumim celor care au răspuns deja afirmativ invitației noastre și îi încurajăm pe toți cei cărora le va fi facută aceasta invitație să ne însoțească în programul înCerc”, afirmă Ana-Maria Cireșanu, Coordonator Local Ploiești al Programului ”înCerc”.
Comunitatea prahoveană, focus pentru Asociația Medicover
Implicarea echipei Asociației Medicover în comunitatea prahoveană nu se limitează doar la Programul ”înCerc”. În data de 25 noiembrie 2017, Asociația Medicover a participat, alături de Primăria Lipănești și Asociația “Se Poate”, la acțiunea de împădurire a terenului de pe malul stâng al Teleajănului. Cu această ocazie s-a început plantarea a 15.000 de copaci – copaci noi pentru vieți noi, după cum o sugerează și numele proiectului ”New Trees for New Life”, pentru a reface Bariera Verde a Bucureștiului.
Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, Asociația Medicover, cu sprijinul d-lui Dr. Alexandru Moruz și Salvamont Bușteni, a desfășurat un workshop de prim ajutor în cadrul căruia copiii au învățat manevre de acordare a primului ajutor de bază. Copiii au fost împărțiți in trei grupe în funcție de vârstă și au executat manevre de acordare a primului ajutor și poziția de siguranță, apoi au privit exemplificându-se și manevra Heimlich de către voluntari.
”Prin educația și prevenția pe care o vom realiza cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo, vom crește conștientizarea importanței acordării primului ajutor printre copiii din Bușteni”, ne-au spus Georgiana Apreutesei, Manager de Proiect al Asociației Medicover si dl dr Alexandru Moruz.
În cadrul aceluiași eveniment s-a desfășurat și un workshop de igienizare a pădurii și măsuri de prevenție pe munte, workshop susținut de dl. Gheorghe Haiduc, Șef Serviciu Salvamont Bușteni.
Cu această ocazie, Serviciul Salvamont Bușteni a primit echipamente de primă intervenție în acordarea primului ajutor de bază pentru adulți și copii.
”Ne dorim ca acțiunile pe care le întreprindem pentru comunitatea prahoveană să fie unele de durată, cu impact pozitiv asupra vieții prahovenilor. Am fost primiți călduros și ni s-a oferit sprijin constant, atât din partea autorităților locale, cât și a instituțiilor de învățământ. Prin urmare, Asociația Medicover își propune să se implice activ în proiectele care pot schimba și îmbunătăți sănătatea, stilul de viață și calitatea mediului în Prahova”, conchide George Istrate, Director General al Asociației Medicover.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923