Bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei

04 Nov 2020 17:05
 Bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei
În cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o astăzi, primarul Ploieștiului, Andrei Liviu Volosevici a dorit să prezinte situația reală, din punct de vedere financiar, a Municipiului Ploiești, ca urmare a analizei pe care a efectuat-o în acest sens. Astfel, bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei.

Potrivit Primăriei Ploiești, activitatea de curățenie în cadrul contractului subsecvent este subfinanțată și este nevoie de o rectificare bugetară de 4 milioane lei pentru a se ajunge la suma de 21 de milioane de lei, cât este necesar să fie alocat pentru serviciul de salubritate, curățenie căi publice, în conformitate cu prevederile Acordului cadru.

“Nu vreau să fim vulnerabili la o eventuală reziliere a contractului de salubritate. Față de cei 600 de angajați ai operatorului ,S.C. Rosal Grup S.A., în anul 2012, am găsit, în prezent, doar 200 de salariați, iar pentru a susține întreaga activitatea de curățenie, la nivelul orașului, operatorul de salubritate aduce zilnic de la București aproximativ 50 de angajați. Iau în calcul, dacă serviciul de salubritate nu este prestat în parametri normali, să reziliem acest contract. Nu voi accepta să intrăm din nou în mizerie! ”, a precizat în acest context, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici

Mentenanța serviciului de iluminat public înregistrează o restanță de 400.000 lei, iar factura pentru iluminatul public are o restanță de 1 milion lei. 1,6 milioane lei reprezintă salariile neplătite la Regia Autonomă de Servicii Publice și 1,7 milioane lei pentru salarii neplătite la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L..

Serviciile pentru dezinfecție și dezinsecție, la nivelul municipiului Ploiești, înregistrează o restanță de 150.000 lei.

De asemenea, facturile restante pentru utilitățile necesare funcționării bazelor sportive din oraș, aflate în administrarea municipalității, însumează 1,8 milioane lei, iar drepturile salariale restante, neplătite antrenorilor și sportivilor, din cadrul acestor structuri, se ridică la suma de 1,3 milioane lei.

La aceste sume se adaugă și diferența de tarif neplătită de la începutul acestui an și subvenția la transportul public, de aprox. 21 de milioane lei.

“Totodată, cea mai gravă situație, în prezent, este cea de la termie. Am ajuns la o înțelegere cu reprezentanții operatorului Veolia și vom intra în ședință de Consiliul Local cu o nouă reeșalonare.. Ratrapajul și subvenția la căldură pentru iarna 2019-2020 însumează 21,7 milioane lei.
Vreau sa îi mai informez pe cetățeni că, având în vedere și contextul pandemic actual, taxele și impozitele locale nu se vor majora în 2021. Sunt convins că vom depăși această situație cu mult mai mult suport din partea Guvernului și a Consiliului Județean Prahova”, a conchis primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.


foto arhivă

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572