Grupare specializată de trafic de droguri de risc și mare risc din Prahova și Dâmbovița, destructurată

09 May 2019 15:42
Ieri, au avut loc 5 percheziții (4 în București și una în județul Dâmbovița), 20 de mandate de aducere fiind puse în aplicare, într-un caz de trafic de droguri de risc și mare risc.

Polițiștii antidrog ai Brigăzii de Combaterea a Criminalității organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au documentat activitatea infracțională a unei grupări infracționale, formată din 5 persoane.

În urma cercetărilor, a rezultat că, începând cu luna februarie a anului trecut, gruparea ar fi comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori din București și județele Prahova și Dâmbovița.

La locațiile percheziționate, polițiștii au descoperit 13 folii de staniol cu impregnate cu substanțe pulverulente și 20 de grame de substanță pulverulentă susceptibile a conține cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum și recipiente și ustensile pentru consumul de droguri.

De asemenea, polițiștii au mai depistat o pușcă și un pistol, ambele cu aer comprimat, supuse autorizării, deținute legal, dar depozitate în locuri neautorizate, precum și muniția aferentă (404 alice și 33 de cartușe), toate acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor. Fapta constituie contravenție, fiind sancționată de lege cu amendă și anularea dreptului de deținere a armelor din acea categorie.

La una dintre locații, a fost descoperită o seră (cort) de creștere a plantelor de cannabis, precum și dispozitive de creștere și îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc).

20 de persoane au fost aduse la sediul unității de parchet, pentru a fi audiate. 3 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de luare a măsurilor preventive.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, în vederea consumului, de droguri de risc și mare risc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor de crimă organizată din cadrul BCCO București. La percheziții au participat și jandarmi. (Sursa: comunicat de presa IPJ Prajovs)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677