INTERVIU EXCLUSIV - Elevi prahoveni de 10 - Maria: " Visul meu este să urmez Facultatea de Medicină. Îmi doresc acest lucru de când eram mică, deoarece mă fascina acest ,,mecanism complicat"- corpul omenesc"

20 Jun 2018 16:34
Maria Elena Preda, de la Școala Gimnazială ,,Sfântul Vasile" Ploiești, se numara printre elevii care au obtinut anul acesta media 10 la Evaluarea Nationala. Maria isi doreste sa urmeze Facultatea de Medicina si sa profeseze in Romania.

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională?
Această medie de 10 de la Evaluarea Națională este rezultatul muncii mele pe tot parcursul celor 4 ani de gimnaziu. Consider că nu este de ajuns să înveți numai în clasa a VIII-a.

2. Te așteptai să iei note maxime la ambele materii? La ce ți-a fost teamă?
Da și nu. După ce m-am corectat cu baremele, mi-am dat seama că am rezolvat totul corect. Însă, la limba română, din cauza emoțiilor, micile greșeli se pot ascunde fără ca noi să ne dăm seama.

3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Așa cum am spus și mai sus, învățatul constant este cheia succesului. Lucrul suplimentar este necesar. Am lucrat destul de multe teste atât la limba română, cât și la matematică. Anul acesta am avut și timp de distracție, însă mai limitat.

4. Cum te-a încurajat familia?
Pe tot parcursul acestui an, părinții m-au încurajat. Atunci când întâmpinam dificultăți, aceștia îmi explicau că totul va fi bine.

5. În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
În gimnaziu am participat la concursuri și olimpiade atât la limba română, cât și la matematică. Am obținut numeroase premii și mențiuni la etapele locale și județene ale acestora.

6. La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc să fiu admisă la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul" Ploiești, deoarece este unul dintre cele mai bune licee din oraș. În plus, părinții mei au studiat la acest colegiu și mi l-au recomandat cu drag.

7. Ce profil vrei să urmezi mai departe?
Încă nu m-am decis dacă vreau sa merg la clasa de mate-info sau la cea de științe ale naturii

8. Te-ai gândit deja la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Visul meu este să urmez Facultatea de Medicină. Îmi doresc acest lucru de când eram mică, deoarece mă fascina acest ,,mecanism complicat"- corpul omenesc.

9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Îmi doresc foarte mult să am o carieră frumoasă aici, în România.

10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori Evaluarea Națională?
Îi sfătuiesc să profite cât se poate de mult de vacanța de vară dinaintea examenului, deoarece anul ce urmează nu va fi tocmai ușor.

11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
Această vacanță de vară vreau să mi-o petrec alături de prieteni și de familie. Vom ieși în fiecare seară și ne vom relaxa cât putem de mult.


Echipa prahova-news.ro o felicită pe Maria și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

64x64

Elena Badea

Maria , ești specială ! Mult noroc în viață !

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677