Raport de activitate luna noiembrie, deputat Roberta Anastase

11 Dec 2018 14:02
 Raport de activitate luna noiembrie, deputat Roberta Anastase
În luna noiembrie, propunerea legislativă a doamnei deputat Roberta Anastase privind utilizarea autovehiculelor școlare destinate transportului public local al elevilor din ciclul învățământului primar/gimnazial precum și pentru completarea art.6 din OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost depusă la Senat.

Este primul pas important pentru trasformarea în realitate a acestui proiect de lege care are ca obiect de reglementare completarea actualului act normativ privind circulația pe drumurile publice, în sensul reglementării utilizării autovehiculelor școlare destinate transportului public local al elevilor și instituirea unor măsuri suplimentare adresate participanților la trafic.

De asemenea, tot în luna noiembrie, în marja acțiunilor de celebrare a celor 25 de ani de la înființarea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, doamna deputat Roberta Anastase, Vicepreședinte al APCEMN și Președinte al Delegației Parlamentului României, a primit medalia de onoare acordată de Adunare șefilor delegațiilor naționale ce au avut o contribuție deosebită în promovarea intereselor și idealurilor APCEMN. Totodată, în cadrul intervenției susținute în cadrul sesiunii plenare a APCEMN, doamna deputat Anastase a prezentat poziția României cu privire la consolidarea cooperării la nivel parlamentar în regiunea Mării Negre și a subliniat importanța mandatului Președinției române a Consiliului Uniunii, argumentând că acesta va fi o bună oportunitate de a crește interesul economic pentru regiunea Mării Negre, precum și de a atrage mai multă susținere din partea Uniunii Europene.

Ca parte a acțiunilor de pregătire a dimensiunii parlamentare a Președinției rotative a Consiliului UE, Comisia pentru afaceri europene a avut un schimb de opinii cu domnul Dimitris Avramopoulos, Comisar european pentru migrație. Cu prilejul acestei întrevederi, doamna deputat Roberta Anastase, Vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene a solicitat Comisarului european mai multe detalii legate de conceptul platformelor regionale de debarcare în statele terțe, concept luat în considerare de Comisia Europeană ca partea a strategiei privind migrația. Totodată, în cadrul intervenției sale, doamna deputat a subliniat faptul că Președinția română a Consiliului UE va acorda o atenție sporită negocierilor referitoare la Mecanismul de protecție civilă al UE, propunere aflată, în prezent, în faza trialogului.


Sursa: Departament Comunicare Birou Parlamentar
Roberta Alma Anastase

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677