Scandal la un colegiu din Ploiești! O profesoară este acuzată că a tuns la ora de dirigenție doi elevi. Conducerea școlii susține că totul a fost făcut în glumă. Ascultați aici ce spun cei implicați - VIDEO

13 Nov 2017 16:30
Părinții a doi elevi de clasa a saptea care învață la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești o acuză pe diriginta acestora că le-ar fi umilit copiii. Și asta în condițiile în care, după mai multe avertismente, diriginta i-ar fi tuns pe cei doi pe motiv că încalcă regulamentul școlii care prevede că lungimea părului la băieți să nu depășească 5 centimetri. Diriginta, Magda Vasile, profesoară de matematică de 27 de ani în liceu, spune că a vrut doar să-i convingă pe elevi să se tundă întrucât la ore sunt mult mai atenți să-și aranjeze părul decât la lecții. Recunoaște că a luat o foarfecă și le-a tăiat băieților câte o șuviță, dar că a fost cu acordul lor, că nu i-a umilit și nici nu i-a agresat, ba chiar elevii s-au amuzat. Profesoara spune însă că acum regretă acest gest. Conducerea școlii a desemnat o comisie care să analizeze cazul și susține că profesoara respectivă va fi sancționată. Deocamdată nu se pune problema schimbării regulmamentului școlar. Părinții nu iau în calcul să o acuze pe profesoară și în fața legii.
În urma acestui scandal Consiliul Judetean al Elevilor Prahova a transmis următprul comunicat de presă:
"Consiliul Județean al Elevilor Prahova, structură reprezentativă a elevilor la nivel județean, își exprimă dezacordul față de evenimentul petrecut în cadrul Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza, Ploiești, eveniment care, din informațiile deținute până în acest moment, a fost cauzat de cadrul didactic din corpul profesoral al instituției de învățământ.
Așa cum s-a expus recent în spațiul online, doi elevi din clasa a 7-a au fost tratați necorespunzător spiritului actului educativ și neconform legislației în vigoare. Așa cum prevede secțiunea 1 a capitoului II, art. 6, punctul 2 din cadrul Statutului Elevul “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii’’.În același Statut este menționat în art. 7 punctul f, secțiunea a 2-a, capitolul II “dreptul de a învăța într-un mediu care sprijină libertatea de expresie fară încălcarea drepturilor și libertăților celorlalți participanți”.
Un asemenea act punitiv, aparent educativ, nu este în spiritul demnității și al toleranței, nu respectă dreptul la opinie, nu este o decizie fundamentată pe dialog și consultare, așa cum prevăd imperativ dispozitivele din art. 3 și 4 din cadrul Legii Educației Naționale.
Chiar dacă elevii vizați ar fi încălcat art.14, punctul b din capitolul al III-lea din Statutul Elevului referitor la îndatorirea acestora “de a respecta regulamentele și deciziile unității de învățământ preuniversitar”, măsura aplicată de cadrul didactic este una total neadecvată, nefiind in concordanță cu deontologia profesională.În cazul acesta regulamentul de ordine inerioară al instituției de învățământ nefiind în totalitate conform cu spiritul legii.
Într-o lume a diversității, a multiculturalității, o lume fără bariere, scopul actului educațional trebuie să fie dobândirea de competențe și cunoștințe care să permită elevului dezvoltarea si integrarea acestuia în societate.Anumite particularități ce țin de aspectul fizic, vestimentație, lungimea părului, nu trebuie privite ca factori discriminatori ,nu trebuie sancționate abuziv, în așa fel să producă elevului prejudicii morale, scăderea stimei de sine și diminuarea încrederii în propria personă.Susținem dreptul fiecărui elev la dezvoltarea liberă a personalității sale, ce se manifestă diferit, atât timp cât nu contravine scopului actului educativ.Sperăm ca pe viitor, școlile vor pune mai puțin accent pe aparență, aspectele fizice nedefinind performanțele școlare ale unui elev.

Solicităm atât conducerii unității de învățământ medierea acestui conflict, în vederea soluționării în spiritul legislației în vigoare, cât și Inspectoratului Școlar Județean o reverificare a regulamentelor școlare, astfel încât acestea sa respecte drepturile elevilor si incidente asemănătoare să nu mai aibă loc în nicio unitate de învățământ din județul nostru."COMENTARII

64x64

Adrian

calomníe sf [At: DA ms / V: ~ lum~ / Pl: ~ii / E: fr calomnie, lat calumnia ] Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva. Articolul nu este nici mincinos, nici tendentios.
64x64

Rotaru Florina!

Este o mare calomnie la adresa doamnei profesoare! Este un om de excepție si un profesor cum rar întâlnești ! Eu sunt mama unui fost elev al acestui liceu si stiu ce vorbesc! De ce trebuie să aruncam cu noroi in oameni care ne educă copiii! Stimați părinți educația esențială vine de acasă si încă este in vigoarea cei șapte ani de acasă! Cu respect un părinte

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000