"Tabara de vară pentru cercetași" , la Predeal

09 Jul 2018 12:08
 "Tabara de vară pentru cercetași" , la Predeal
Cea de-a XII-a ediție a "Taberei de vară pentru cercetași" a debutat luni, 9 iulie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" București.
Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația de Caritate din Armata României "CAMARAZII".
Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.
Timp de șapte zile, vor fi organizate activități interactive prin care participanții vor fi inițiați în procedee de cercetare terestră și de orientare în teren, tehnici de alpinism și de supraviețuire în condiții de izolare, metode de traversare a unui curs de apă și alte elemente de tactică militară.
Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unități militare aparținând Forțelor Terestre Române din județul Brașov, precum și obiective turistice din zonă.
La tabără vor participa 42 de elevi, fete și băieți, din întreaga țară " 8 elevi fiind selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ceilalți fiind câștigători ai competiției naționale desfășurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 20 martie " 22 aprilie 2018.

sursa: Biroul de Presă al M.Ap.N.

foto cu caracter ilustrativ: ABC News Transilvania

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677