1 august, Ziua Națională a Salvatorului Montan. Mesajul lui Raed Arafat

01 Aug 2020 10:56
1 august, Ziua Națională a Salvatorului Montan. Mesajul lui Raed Arafat
Ziua Națională a Salvatorului Montan se sarbatoreste pe 1 august. Cu aceasta ocazie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a transmis urmatorul mesaj:
“Astăzi, de Ziua Națională a Salvatorului Montan, doresc să urez La mulți ani și să le mulțumesc tuturor colegilor din cadrul Salvamont, care prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi și implicit de celelalte structuri de intervenție în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta și a acorda o nouă șansă la viață acelora care întâmpină diverse situații iminente pe cărările munților.

De la an la an, serviciul Salvamont progresează iar acest lucru se vede mai ales prin seriile de pregătire ale salvatorilor montani, cursuri de acordare a primului ajutor, exerciții naționale și internaționale de intervenție în cazul diferitelor situații de urgență. Dat fiind acest progres vizibil, în ultimii ani îi vedem deja intervenind la diferite misiuni complexe de căutare-salvare în zone periculoase, extrem de accidentate venind astfel în sprijinul nostru ori de câte ori este necesar.

Pentru creșterea operativității, calității şi siguranţei intervențiilor montane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit și oferă în continuare prin Inspectoratul General de Aviație, un sprijin consistent pregătirii Serviciilor Publice Salvamont pentru intervenţiile la accidentele montane cu suport aerian. Exemplele stau prin zecile de vieți salvate cu ajutorul elicopterului dotat cu troliu și a oamenilor devotați din cadrul acestui sistem de urgență.

Toți acești oameni care formează o echipă sunt rezultatul unui sistem integrat de urgență care funcționează și care este gândit permanent să îmbunătățească asistența medicală de urgență și de pre-spital dedicată gestionării situațiilor de urgență zilnice și riscurilor excepționale, pentru a răspunde provocărilor în materie de protecție civilă și sănătate publică în România.
La mulți ani, dragi colegi!”

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8347 -0.0012
USD Dolarul SUA 4.1033 -0.0096
GBP Lira sterlina 5.3722 0.0020
CHF Francul elvetian 4.4909 0.0026
XAU Gramul de aur 262.6798 -6.0223