100.000 Euro pentru mici fabrici private: Se fac înscrieri în programul Microindustrializare 2017

22 Aug 2017 11:18
100.000 Euro pentru mici fabrici private: Se fac înscrieri în programul Microindustrializare 2017
Firmele mici și mijlocii (IMM) din România se pot înscrie, de ieri, în programul Microindustrializare 2017, prin care statul va oferi fonduri nerambursabile de maximum 450.000 de lei (aproape 100.000 euro) unor făbricuțe private, în anumite condiții.

Mici fabrici private pot să se înscrie cu planurile de afaceri în aplicația electronică deschisă pe site-ul aippimm.ro, AICI, în perioada 21 august 2017, ora 10.00 - 1 septembrie 2017, ora 20.00. Ministerul pentru mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat poate prelungi a termenul până la epuizarea bugetului alocat.

Alocația financiară nerambursabilă (AFN) pentru firmele selectate este de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, în limita valorilor maxime prevăzute pentru fiecare cheltuială eligibilă.

Astfel, antreprenorul va trebui să suporte în final o contribuție proprie de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. De asemenea, taxa e valoarea adăugată la înreaga valoare a proiectului va fi suportată de beneficiar (cu posibilitate de a o deduce, dacă are cod de TVA).

De asemenea, beneficiarul selectat efectuează cheltuielile, iar statul îi decontează ulterior costrurile eligibile, în limita ajutorului nerambursabil obținut în program. Antreprenorii vor putea lua și credite de la bănci partenere în program, cu garanții, iar comisionul către Fondul de Garantare va putea fi decontat din program, dacă va fi prevăzut în planul de afaceri.

Bugetul total estimativ alocat schemei de minimis pentru perioada de implementare a acesteia este de 297.436.000 lei.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, aprobat prin Legea nr. 6/2017 a Bugetului de Stat pe anul 2017, este de 74.359.000 lei.

Prin implementarea programului în perioada 2017-2020 statul estimează că va da ajutor de minimis unui număr de 660 de beneficiari, din care 165 de beneficiari în anul 2017.

Pe baza datelor din formularele depuse se va calcula punctajul aferent intreprinderii inscrise.
Completati cu atentie si fără diacritice.
Nu se accepta modificari ulterioare trimiterii formularelor catre operatori.
Daca la verificarea dosarului se va constata ca punctajul nu este identic cu cel calculat, dosarul respectiv va fi respins.
Pentru programele nationale implementate de catre Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM datele de contact sunt urmatoarele: Tel: 021 40 10 528; 021 40 10 529; email: directia.imm@imm.gov.ro.
Făbricuțele care vor putea lua banii de la stat sunt întreprinderi mici și mijlocii din toată țara, iar în plus în municipiul București și în județul Ilfov vor putea să aplice și microîntreprinderile.

Acestea trebuie să mai îndeplinească o serie de condiții, cumulativ, printre care:

sunt organizate în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile au în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației sau în baza Ordonanței de Urgență nr. 6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri;
au capital social integral privat;
asociații sau acționarii care dețin mai multe societăți nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate;
sunt înregistrate la Oficiul Registrului Comerțului și își desfășoară activitatea pe teritoriul României;
codul CAEN pentru care solicită finanțare este eligibil în cadrul Programului și autorizat a fi desfășurat la momentul inscrierii online, conform art. 15 din Legea 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice;
au cel puțin 1 an calendaristic de la înființare la data deschiderii aplicației electronice de înscriere a planului de afaceri;
nu au datorii la bugetul general consolidat și la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru;
nu au depășit plafonul de minimis de 200.000 Euro pe durata a trei exerciții financiare consecutive pentru o întreprindere unică.
nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operațională, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității.
beneficiarii sunt obligați pentru o perioadă de minimum 3 ani începând cu anul următor acordării de ajutorului nerambursabil, să mențină investiția pentru care primesc ajutor în, să păstreze numărul locurilor de muncă existente la data deschiderii aplicației de înscriere și locurile de muncă create prin program.

foto: Marketplace

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677