12,38 minute - timpul mediu de răspuns al celor de la ISU Prahova, pe parcursul anului trecut, în cele peste 4300 de situații de urgență

30 Aug 2017 14:55
12,38 minute - timpul mediu de răspuns al celor de la ISU Prahova, pe parcursul anului trecut, în cele peste 4300 de situații de urgență
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, pentru susţinerea propunerii de înfiinţare şi de dimensionare optimă a subunităţilor, referitoare la raionul de intervenţie propus pentru noua structură se vor avea în vedere:
 tipurile de risc identificate şi frecvenţa lor de manifestare;
 principalele caracteristici fizico-geografice;
 suprafaţa şi numărul de locuitori din aceasta;
 numărul, mărimea localităţilor şi modul de amplasare în teritoriu;
 fondul de locuinţe;
 starea căilor de comunicaţii rutiere şi gradul de practicabilitate a acestora;
 existenţa şi posibilităţile de acces la sursele de alimentare cu apă pentru stingerea incendiilor;
numărul, mărimea, vulnerabilitatea şi importanţa obiectivelor economico-sociale şi a instituţiilor publice;
 densitatea, mărimea şi comportarea la foc sau la alte riscuri a construcţiilor;
 numărul, categoria şi capacitatea operaţională a serviciilor voluntare;
 timpul de răspuns în localităţile aflate la limitele raionului;
 distanţa dintre cel mai îndepărtat obiectiv de intervenţie şi locul de dispunere al subunităţii;
 necesarul de forţe şi mijloace de intervenţie pentru a asigura răspunsul în situaţii de urgenţă;
 impactul asupra capacităţii de îndeplinire a misiunilor de către subunităţile cedente;
 numărul de intervenţii pe ultimii 5 ani şi natura acestora;
 eventualele implicaţii în asigurarea intervenţiilor asumate prin planul intervenţiilor comune.
Particularizând, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova pentru cele 4369 situaţii de urgenţă la care s-a acţionat în anul 2016, echipajele specializate din cadrul structurilor de intervenţie au înregistrat un timp mediu de răspuns de 12,38 minute.
De asemenea, pentru cele 9713 situaţii de urgenţă la care s-a acţionat în anul 2016 echipajele specializate SMURD au înregistrat un timp mediu de răspuns de 11,04 minute.

Sursa foto - ISU PRAHOA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791