14 persoane vor fi aduse la DIICOT Ploiești, la audieri, într-un dosar de camătă și șantaj

05 Sep 2019 15:38
14 persoane vor fi aduse la DIICOT Ploiești, la audieri, într-un dosar de camătă și șantaj
Potrivit DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism " Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului Ploiești și a orașul Mizil, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.
" În fapt s-a reținut faptul că, pe raza orașului Mizil, județul Prahova, a acționat un grup infracțional organizat, cunoscut sub denumirea "Clanul Ciufu", profilat pe săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj. Activitatea infracțională desfășurată în perioada 2013-2019 de către membrii grupului a constat în acordarea de diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, care locuiau atât pe raza orașului Mizil, cât și în afara localității, pentru care au perceput în mod ilicit dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens", anunta sursa citata.
In vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, suspecții au exercitat acte de constrângere fizică sau psihică împotriva persoanelor care nu reușeau să restituie sumele datorate la termen, spun anchetatorii.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate sumele de 61.300 lei, 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.
La sediul DIICOT-S.T.Ploiești vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

foto ilustrativ https://www.monitorulcj.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677