16 CAZURI DE TRICHINELOZA CONFIRMATE IN LUNA DECEMBRIE 2017, IN PRAHOVA

08 Jan 2018 09:54
16 CAZURI DE TRICHINELOZA CONFIRMATE  IN LUNA DECEMBRIE 2017, IN PRAHOVA
In luna decembrie 2017, in judetul Prahova au fost confirmate prin digestie artificiala 16 cazuri de trichineloza, din care la porcul domestic 13 cazuri si la porcul mistret 3 cazuri, iar in tot anul 2017 au fost confirmate 21 de cazuri de trichineloza, din care 14 la porcul domestic si 7 la porcul mistret.
Cele 13 cazuri de trichineloza confirmate la porcul domestic au fost declarate oficial in localitatile: Valea Calugareasca (3 cazuri), Aricestii Rahtivani (1 caz), Varbilau (1 caz), Puchenii Mari (2 cazuri), Tinosu (1 caz), Scorteni (2 cazuri), Rafov (1 caz), Barcanesti (1 caz), Sirna (1 caz) iar cele 3 cazuri de trichina la porcul salbatic au fost inregistrate la AJVPS Prahova – Fond de vanatoare 39 Plopu si AVPS Campina – Fond de vanatoare 22 Orjogoaia, Fond de vanatoare 18 Magureni.
In data de 05.01.2018 a fost confirmat primul caz de trichineloza din acest an la un porc mistret apartinand AJVPS Prahova -Fondul de vanatoare 3 Vadu Parului.
Din cele 13 cazuri de trichineloza confirmate la porcul domestic s-au acordat despagubiri, conform HG nr.1214/2009, cu completarile si modificarile ulterioare, numai la 6 proprietari care aveau suinele identificate prin crotaliere si inregistrate in Baza Nationala de Date (BND), in valoare totala de 11.817 lei, ceilalti 7 nefiind despagubiti intrucat nu erau crotaliati si inregistrati in BND.
Carnea si organele de la porcii confirmati cu trichineloza au fost ridicate de catre DSVSA Prahova in vederea incinerarii acestora la o unitate autorizata sanitar veterinar.
In luna decembrie 2017 au fost efectuate 10.901 examene trichineloscopice la porcii sacrificati in gospodarie din cele 56 centre de trichina care au functionat la nivelul judetului Prahova.

foto: BistritaNews

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000