16 noiembrie - Ziua Națională fără Tutun

16 Nov 2017 10:45
16 noiembrie - Ziua Națională fără Tutun
Direcția de Sănătate Publică Prahova celebrează în data de 16 noiembrie 2017 Ziua Națională fără Tutun prin Campania "Învinge dependența de tutun! Recâștiga-ti sănătatea!"
Ziua Națională fără tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun precum și a populației nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de țigară așa numitul "fumat pasiv" - alături de încurajarea acesteiua din urmă de a solicita dreptul la un aer fără fum de țigară prin respectarea prevederilor legale în vigoare.
Compania are ca obiectiv informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor asociate consumului tutun, creșterea numărului de persoane care nu încep să fumeze și a celor care renunță la fumat, protecția față de expunerea la fumul de tutun.
În România se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de țigări iar aproximativ 85 % dintre pacienții de cancer bronhopulmonar sunt fumători potrivit Societății Române de Pneumologie 70 de decese sunt cauzate de fumat. Totodată același for subliniază că 42000 de oameni suferă de comunicații provocate de țigări.
Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se număra: crește speranța de viață, scade riscul producerii unui infarct miocardic, scade riscul formării unei tumori cancerigene, un mod de viață mai sănătos, mai mulți bani în buzunar.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0008
USD Dolarul SUA 4.0922 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4621 0.0058
CHF Francul elvetian 4.5042 0.0115
XAU Gramul de aur 238.7471 0.3533