17 cazuri noi de coronavirus in Prahova, in ultima saptamana. Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 23 MAI 2020

23 May 2020 16:20
Informare de presa Prefectura Prahova: La nivelul județului Prahova, în data de 23 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1198 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 19 persoane și au intrat alte 229. În carantină instituționalizată se află 134 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 96 de persoane. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina. Acesta este ventilat mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, pe parcursul zilei de 22 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate opt societăți comerciale, au fost legitimate peste 900 de persoane și oprite în trafic aproape 700 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 600 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 155 de sancțiuni, în valoare de aproape 91.000 lei. Șase dintre ele au fost date pentru încălcarea măsurilor de circulație, impuse pe durata stării de alertă, două au fost pe latură economică, șase au fost aplicate în baza Legii 61, iar 144 au fost date pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342