20 martie - Ziua Mondială a Sănătății Orale

20 Mar 2018 09:44
20 martie - Ziua Mondială a Sănătății Orale
Ziua Mondială a Sănătății Orale " o inițiativă a Federației Internaționale a Dentiștilor (FDI) este sărbătorită anual pe data de 20 martie. Acțiunile desfășurate cu acest prilej au ca scop creșterea, la nivel global, a gradului de conștientizare a populației privind importanța menținerii unei stări optime a sănătății orale la orice vârstă.
Prima zi internațională legată de Sănătatea Orală a fost celebrată încă din anul 1994.
Sloganul campaniei din acest an: "Spune Aaaa! Gândește-te la gura ta, gândește-te la sănătatea ta!"
Scopul si obiectivele campaniei :
 Educarea populației privind legatura intrinsecă între sănătatea orală și sănătatea generală a organismului.
 Încurajarea populației să adopte obiceiuri de igienă orală sănătoasă și să urmeze sfatul medicilor specialiști în domeniu .
 Sensibilizarea populației, de orice vârstă, cu privire la sănătatea orală și a factorilor de risc .
 Îmbunătățirea utilizării măsurilor eficiente de prevenție, atât la nivel individual cât și la nivelul comunității .
Afectiunile orale :
- Cariile dentare și boala peridontală reprezintă la ora actuală cele mai frecvente boli infecțioase în întreaga lume.
- Larga răspândire a acestor boli este în strânsă corelație cu stilul de viață și în special cu un consum crescut de zahăr, alcool și tutun dar și cu o igienă orală deficitară.
- În plus, afecțiunile orale depind în mod semnificativ și de atitudinea față de starea de sănătate. Acest lucru este la rândul său strâns legat de factorii socio-economici, cum ar fi educația și veniturile.
- Afecțiunile dentare au drept consecință durerea și suferința dar și absenteismul de la locul de muncă și școală iar netratate afectează serios calitatea vieții unei persoane.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731