22 martie, Ziua Internaţională a Apei

22 Mar 2018 13:40
22 martie, Ziua Internaţională a Apei
COMUNICAT APM PRAHOVA: In fiecare an, în data de 22 Martie se celebrează Ziua Internaţională a Apei, un prilej de a conştientiza populaţia lumii asupra importanţei acestui factor de mediu în modelarea vieţii pe planeta noastră. Tema din acest an este “Natura pentru apă” şi propune explorarea modalităţilor în care însăşi natura ne poate oferi soluţii pentru provocările şi problemele secolului XXI.
Trebuie ţinut seama de faptul că apa constituie pentru viaţă nu numai un mediu de trai, ci şi o cărămidă necesară construirii diverselor structuri. Ca urmare, orice accident prin care o substanţă straină, nocivă ajunge în mediul acvatic, poate fi catastrofal datorită drumului rapid pe care această substanţă îl parcurge. Rezultatele se văd uneori imediat, alteori durează ani. De cele mai multe ori, consecinţele sunt legate de împuţinarea, degradarea şi dispariţia vieţuitoarelor acvatice, cu efect în sărăcirea fondului genetic mondial, punerea în pericol a existenţei biosferei şi, prin aceasta, a omenirii însăşi.
Modificarea sau distrugerea ecosistemelor afectează cantitatea şi calitatea apei destinate consumului uman. In prezent, 2,1 miliarde de oameni nu beneficiază de apă potabilă, lucru care influenţează sănătatea şi siguranţa traiului de zi cu zi, adeseori într-un mod de-a dreptul dramatic. Se estimează că pȃnă în anul 2050 populaţia lumii va creşte cu circa 2 miliarde de indivizi, ceea ce înseamnă un necesar de apă cu 30% mai mare ca în prezent.
Soluţiile pe care ni le oferă natura pot funcţiona dacă noi acţionăm responsabil, adoptȃnd o infrastructură “verde”, replantȃnd pădurile sau reconstruind zonele umede. In zonele aridizate, de exemplu, chiar şi albiile rȃurilor sezoniere pot reţine o cantitate suficientă de apă în straturile de adȃncime, astfel încȃt să asigure necesarul comunităţilor locale. In prezent, această sursă este rareori utilizată în mod sistematic pentru nevoile agriculturii sau pentru alte activităţi. Apa stocată natural în zonele umede, apa din sol sau din subteran poate fi mai eficient folosită şi cu costuri mai puţine decȃt în cazul realizării unei infrastructuri cu impact major asupra mediului.
Avȃnd în vedere consecinţele multiple, grave ale acţiunilor umane în mediul natural, putem afirma că nu se poate construi o societate sanatoasă într-o ambianţă bolnavă, atȃta vreme cȃt se urmăreşte doar stricta eficienţă economică, dezumanizantă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923