4 jandarmi ploieșteni au reprezentat cu succes România în teatrul de operațiuni NATO

16 Feb 2020 19:47
Din cel de-al 12-lea contingent de jandarmi dislocați în Afganistan au făcut parte și 4 cadre ale Grupării de Jandarmi Ploiești.
"În urma promovării examenelor și parcurgea probelor fizice dificile, militarii s-au alăturat forțelor de asigurare a păcii într-o zonă de post conflict unde au îndeplinit, în esență 2 roluri principale, de "Guardian Angel" și de "Advisor" executând astfel misiuni de protecție dar și instruirea forțelor de ordine afgane. (NATO Resolute Support)", a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” .
Timp de mai mult de 6 luni au stat departe de familiile lor.
"Mi-am dorit de foarte mult timp să plec într-o misiune internațională și m-am pregătit pentru asta. Ce nu m-am așteptat să fie atât de greu, a fost momentul în care a trebuit să mă despart de familie, să văd lacrimi în ochii soției și fetiței mele, să le văd și să conștientizez îngrijorarea lor", sunt vorbele unui jandarm.
Au fost expuși unor mari riscuri și au făcut față unor situații imprevizibile, iar pentru meritele lor au fost decorați cu medaliile Non-Article 5 și U.S. Army Achievement.
"Nu prea poți să te pregătești pentru astfel de situații, însă îți poți forma acel reflex care să te mobilizeze, să te întărească pentru a discerne concret ce se întâmplă și bineînțeles, să acționezi rapid în consecință", a spus unul dintre militari.
Cu ocazia desfășurării bilanțului instituției, ca simbol al deosebitei aprecieri, membrii contingentului au primit Emblema de Onoare a M.A.I. cu Însemn de Război.
Cei patru jandarmi ploieșteni vor trecere printr-o perioadă de recuperare fizică și psihologică, iar apoi vor relua activitatea.
foto Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826