4 jandarmi ploieșteni au reprezentat cu succes România în teatrul de operațiuni NATO

16 Feb 2020 19:47
Din cel de-al 12-lea contingent de jandarmi dislocați în Afganistan au făcut parte și 4 cadre ale Grupării de Jandarmi Ploiești.
"În urma promovării examenelor și parcurgea probelor fizice dificile, militarii s-au alăturat forțelor de asigurare a păcii într-o zonă de post conflict unde au îndeplinit, în esență 2 roluri principale, de "Guardian Angel" și de "Advisor" executând astfel misiuni de protecție dar și instruirea forțelor de ordine afgane. (NATO Resolute Support)", a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" .
Timp de mai mult de 6 luni au stat departe de familiile lor.
"Mi-am dorit de foarte mult timp să plec într-o misiune internațională și m-am pregătit pentru asta. Ce nu m-am așteptat să fie atât de greu, a fost momentul în care a trebuit să mă despart de familie, să văd lacrimi în ochii soției și fetiței mele, să le văd și să conștientizez îngrijorarea lor", sunt vorbele unui jandarm.
Au fost expuși unor mari riscuri și au făcut față unor situații imprevizibile, iar pentru meritele lor au fost decorați cu medaliile Non-Article 5 și U.S. Army Achievement.
"Nu prea poți să te pregătești pentru astfel de situații, însă îți poți forma acel reflex care să te mobilizeze, să te întărească pentru a discerne concret ce se întâmplă și bineînțeles, să acționezi rapid în consecință", a spus unul dintre militari.
Cu ocazia desfășurării bilanțului instituției, ca simbol al deosebitei aprecieri, membrii contingentului au primit Emblema de Onoare a M.A.I. cu Însemn de Război.
Cei patru jandarmi ploieșteni vor trecere printr-o perioadă de recuperare fizică și psihologică, iar apoi vor relua activitatea.
foto Gruparea de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677