60 de ani de la fondarea Muzeului Petrolului au fost sărbătoriți astăzi

14 Sep 2017 15:25

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a participat alături de vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă joi, 14 septembrie 2017 la aniversarea a 60 de ani de la fondarea Muzeului Petrolului, singurul cu acest profil din România. Infiinţarea sa la Ploieşti este o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.
Preşedintele Bogdan Toader a menţionat în cadrul manifestării de astăzi că Muzeul Naţional al Petrolului din Ploieşti, inaugurat în anul 1957 reprezină un etalon , un simbol ce ne aminteşte de istoria şi evoluţia petrolului, acesta fiind construit cu ocazia sărbătoririi centenarului industriei petroliere.
Evenimentul aniversar, alături de lansarea albumului
,,Petrolul românesc “ şi vernisarea expoziţiei ,, 160 de ani de Industrie Petrolieră Românească” este un prilej de conştientizare a rolului pe care Judeţul Prahova, ca simbol al industriei petroliere l-a avut de-a lungul timpului atât pe plan intern dar mai ales pe plan internaţional.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a primit o diplomă de recunoaştere pentru efortul şi implicarea constantă în derularea proiectului ,, Prahova, 2017 – Capitala Mondială a Petrolului”, exprimându-şi aprecierea faţă de toţi cei implicati în acest proiect prin care se recunosc de fapt valorile şi elementele care definesc Judeţul Prahova şi îi desăvârşesc identitatea la nivel global – unul din acestea fiind petrolul - ,, aurul negru”.
La evenimentul de astăzi au mai participat: profesori, academicieni, parlamentari de Prahova, subprefectul Judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Prahova, Constantin Stere, preşedintele Societăţii cultural – istorice ,,Mihai Viteazul” Ploieşti, Mircea Cosma, directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Emilia Iancu, prorectorul Universitatii Petrol Gaze Ploieşti, Mihail Minescu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000