60 de ani de la fondarea Muzeului Petrolului au fost sărbătoriți astăzi

14 Sep 2017 15:25

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a participat alături de vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă joi, 14 septembrie 2017 la aniversarea a 60 de ani de la fondarea Muzeului Petrolului, singurul cu acest profil din România. Inființarea sa la Ploiești este o recunoaștere a statutului orașului în cadrul industriei petroliere din țara noastră.
Președintele Bogdan Toader a menționat în cadrul manifestării de astăzi că Muzeul Național al Petrolului din Ploiești, inaugurat în anul 1957 reprezină un etalon , un simbol ce ne amintește de istoria și evoluția petrolului, acesta fiind construit cu ocazia sărbătoririi centenarului industriei petroliere.
Evenimentul aniversar, alături de lansarea albumului
,,Petrolul românesc " și vernisarea expoziției ,, 160 de ani de Industrie Petrolieră Românească" este un prilej de conștientizare a rolului pe care Județul Prahova, ca simbol al industriei petroliere l-a avut de-a lungul timpului atât pe plan intern dar mai ales pe plan internațional.
Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a primit o diplomă de recunoaștere pentru efortul și implicarea constantă în derularea proiectului ,, Prahova, 2017 " Capitala Mondială a Petrolului", exprimându-și aprecierea față de toți cei implicati în acest proiect prin care se recunosc de fapt valorile și elementele care definesc Județul Prahova și îi desăvârșesc identitatea la nivel global " unul din acestea fiind petrolul - ,, aurul negru".
La evenimentul de astăzi au mai participat: profesori, academicieni, parlamentari de Prahova, subprefectul Județului Prahova, Emil Drăgănescu, directorul Direcției Județene de Cultură Prahova, Constantin Stere, președintele Societății cultural " istorice ,,Mihai Viteazul" Ploiești, Mircea Cosma, directorul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, Emilia Iancu, prorectorul Universitatii Petrol Gaze Ploiești, Mihail Minescu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677