700 de dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini, instalate în toate spațiile publice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Ce alte măsuri a luat CJ Prahova!

24 Feb 2020 21:32
Comunicat de presa Consiliul Judetean Prahova: Întâlnire pe tema coronavirusului cu directiile și instituțiile subordonate Consiliului Județean Prahova

Deși, până la această oră, în județul Prahova nu avem niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus Covid-19, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești, ai Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, ai muzeelor și celorlalte instituții subordonate CJ, pentru a pune la punct un plan de măsuri comun.

În acest context, în cadrul celor două spitale aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova sunt luate măsurile pentru reducerea posibilității de apariție a unor cazuri de îmbolnăvire, specifice inclusiv în privința gripei sezoniere.

În cea mai mare unitate medicală Prahovei, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde ajung sute de pacienți zilnic, în special la Unitatea de Primiri Urgențe, sunt instalate 700 de dispensere cu soluții dezinfectante pentru mâini în toate spațiile publice, inclusiv în toalete și la intrări.
Măștile de protecție de unică folosință sunt puse la dispoziția persoanelor care intră în spital și prezintă simptome de insuficiență respiratorie. Până acum, de la apariția epidemiei de gripă sezonieră, numai la Spitalul Județean de Urgență fiind utilizate circa 20.000 de măști de unică folosință.

Și la intrările în Palatul Administrativ din Ploiești vor fi instalate dispensere cu dezinfectant, urmând să procedăm la fel și cu celelalte sedii ale instituțiilor unde publicul larg are acces zilnic și în număr mare, cum ar fi muzeele județene și secțiile acestora.

Specialiștii epidemiologi recomandă folosirea de dezinfectanți din Registrul Național de biocide, care poate fi accesat la http://www.ms.ro/2017/01/17/registrul-national-al-produselor-biocide/, categoria TP1 " pentru dezinfectarea mâinilor și categoria TP2 " pentru dezinfectarea suprafețelor.

De asemenea, cetățenii sunt rugați să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituțiilor abilitate cum este cel al Institutului Național de Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie?, dar și cel al Ministerului Sănătății http://www.ms.ro/2020/02/23/masuri-suplimentare-pentru-limitarea-si-prevenirea-posibilelor-imbolnaviri-cu-coronavirus.

Menținerea regulilor de igienă, în principal spălarea și dezinfectarea mâinilor, și restrângerea participării la evenimentele care implică mase mari de oameni sunt principalele măsuri în cazul prevenirii îmbolnăririi cu noul coronavirus.

Sursa foto: facebook Consiliul Judetean Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677