A fost lansat Programul Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”

25 Nov 2017 13:09
A fost lansat Programul Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”
România are nevoie de o redefinire a valorilor, iar modele pentru campionii de mâine sunt sportivii care au obținut performanțe, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, la evenimentul de lansare a Programului Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”.

“Am gândit acest proiect, care face parte din programul de guvernare, pentru că avem cu toții responsabilitatea și datoria să dăm încredere generației tinere, campionilor de mâine. Mulțumesc campionilor olimpici, mondiali și europeni, sportivilor de performanță, pentru implicare”, afirmat ministrul Tineretului și Sportului.

Ministrul Marius Dunca a precizat că programul național va fi dezvoltat în peste 2500 de școli, licee și universități, pentru a promova sportul ”ca expresie a celei mai înalte calități umane”.

La evenimentul desfășurat la Palatul Victoria au participat aproximativ 40 de sportivi de performanță, implicați în acest proiect.

”Sunt onorată că fac parte din acest proiect, pe care l-am gândit avându-mă exemplu. Avem obligația morală să fim alături de Ministerul Tineretului și Sportului și să susținem acest proiect”, a afirmat Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a subliniat importanța acestui program pentru încurajarea tinerilor să practice sportul, mai ales a celor din zona rurală: „Vă felicit pentru acest proiect. Și eu am avut modele, un puști de 16 ani, am avut 3 campioni mondiali în sat și am zis dacă ei au ieșit campioni de ce să nu ies și eu, am plecat hotarât să ies campion și n-a fost chiar asa de simplu. Sunt fericit că fac parte din acest proiect, am acceptat din prima clipă, am și experiență în acest domeniu”.

Persoanele interesate de acest program pot accesa www.campioniiromaniei.com, platformă ce prezintă în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni.

Cei 513 de sportivi care primesc rentă viageră de la statul român vor ajunge în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București. Pentru promovarea acestui program, au fost create și două spoturi publicitare (radio și TV), cu sprijinul Consiliul Național al Audiovizualului.

Programul are ca obiectiv creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

Sursa foto: http://www.mts.gov.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
doresc programare am 69 ani
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0207 0.0021
GBP Lira sterlina 5.5103 0.0367
CHF Francul elvetian 4.5221 -0.0076
XAU Gramul de aur 239.7608 1.3858