A fost lansat Programul Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”

25 Nov 2017 13:09
A fost lansat Programul Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”
România are nevoie de o redefinire a valorilor, iar modele pentru campionii de mâine sunt sportivii care au obținut performanțe, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, la evenimentul de lansare a Programului Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”.

“Am gândit acest proiect, care face parte din programul de guvernare, pentru că avem cu toții responsabilitatea și datoria să dăm încredere generației tinere, campionilor de mâine. Mulțumesc campionilor olimpici, mondiali și europeni, sportivilor de performanță, pentru implicare”, afirmat ministrul Tineretului și Sportului.

Ministrul Marius Dunca a precizat că programul național va fi dezvoltat în peste 2500 de școli, licee și universități, pentru a promova sportul ”ca expresie a celei mai înalte calități umane”.

La evenimentul desfășurat la Palatul Victoria au participat aproximativ 40 de sportivi de performanță, implicați în acest proiect.

”Sunt onorată că fac parte din acest proiect, pe care l-am gândit avându-mă exemplu. Avem obligația morală să fim alături de Ministerul Tineretului și Sportului și să susținem acest proiect”, a afirmat Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a subliniat importanța acestui program pentru încurajarea tinerilor să practice sportul, mai ales a celor din zona rurală: „Vă felicit pentru acest proiect. Și eu am avut modele, un puști de 16 ani, am avut 3 campioni mondiali în sat și am zis dacă ei au ieșit campioni de ce să nu ies și eu, am plecat hotarât să ies campion și n-a fost chiar asa de simplu. Sunt fericit că fac parte din acest proiect, am acceptat din prima clipă, am și experiență în acest domeniu”.

Persoanele interesate de acest program pot accesa www.campioniiromaniei.com, platformă ce prezintă în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni.

Cei 513 de sportivi care primesc rentă viageră de la statul român vor ajunge în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București. Pentru promovarea acestui program, au fost create și două spoturi publicitare (radio și TV), cu sprijinul Consiliul Național al Audiovizualului.

Programul are ca obiectiv creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

Sursa foto: http://www.mts.gov.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000