A început a doua ediție din acest an a "Săptămânii Prevenirii criminalității"

02 Oct 2017 14:13
A început a doua ediție din acest an a "Săptămânii Prevenirii criminalității"
A început a doua ediție din acest an a "Săptămânii Prevenirii criminalității". Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, dedicate oamenilor, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

În perioada 02 - 06 octombrie a.c., la nivel național, Poliția Română va desfășura cea de-a treisprezecea ediție a "Săptămânii prevenirii criminalității".

Având în vedere impactul deosebit în rândul societății, prin rezultatele obținute în cadrul edițiilor precedente, s-a luat decizia ca, în acest an, evenimentul să fie organizat în două sesiuni (aprilie și octombrie).

Activitățile planificate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova se încadrează în tematicile stabilite pe plan național ca priorități de acțiune preventivă pentru anul 2017, fiind adaptate la specificul fiecărei subunități de poliție din județ.

În fiecare zi, activitățile planificate vor viza domenii distincte, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de riscuri asociate specificului antiinfracțional / antivictimal al județului nostru, astfel:
- 2 octombrie (în paralel cu lansarea evenimentului) " prevenirea delincvenței juvenile;
- 3 octombrie " prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe riscurile asociate utilizării internetului;
- 4 octombrie " prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, îndeosebi a furturilor din locuințe și a înșelăciunilor;
- 5 octombrie " prevenirea violenței în familie;
- 6 octombrie " siguranța rutieră.

Activitățile informative, planificate pe fiecare domeniu în parte, vor fi dublate și de acțiuni cu specific polițienesc, în vederea acoperirii întregului spectru de prevenire a criminalității.

În colaborare cu polițiștii (efective mărite), în funcție de specificul activității, vor participa, în calitate de parteneri, reprezentanți ai unităților de învățământ, ai mediului O.N.G. și ai autorităților publice locale.

De asemenea, alături de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, vor acționa polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, precum și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Domnilor si Doamnelor Senatori si Deputati va rog sa nu votati certificatul verde. Cercetati mai multe surse, si convingetiva ca nu vaccinarea este rezolvarea imunizarii contra acestui virus Covid-19. Raspundeti la urmatoareale intrebarii: De ce tarile care sau vaccinat in proportie de 80 % pina la 100% au foarte multe cazuri de imboplbaviri cu Covid? S-a eradicat gripa din lume cu vaccinurile? Credeti ca nepoti si copii dumneavoastra sau dumneavoastra insiva veti scapa de certificatul verde cind nu veti mai avea aceste functii. Uitativa in historie si vedeti ca nici un tradator nu fost lasat in viata cind nu a mai fost de folos. Ma rog la bunul Dumnezeu sa va dea gindul cel bun si sa nu votati certificatul verde si sa renuntati la vaccinarea obigatorie! Cu stima, Jan Enuta
Nu mai pot cu milițienii. Prindeți bă hoții și criminalii nu moșii și babele cu masca sub nas.
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Curs valutar
EUR Euro 4.9490 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.3853 -0.0016
GBP Lira sterlina 5.8544 0.0137
CHF Francul elvetian 4.7366 -0.0032
XAU Gramul de aur 253.3079 -1.8167