A început a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii”

02 Oct 2017 14:13
A început a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii”
A început a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, dedicate oamenilor, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

În perioada 02 - 06 octombrie a.c., la nivel național, Poliția Română va desfășura cea de-a treisprezecea ediție a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”.

Având în vedere impactul deosebit în rândul societății, prin rezultatele obținute în cadrul edițiilor precedente, s-a luat decizia ca, în acest an, evenimentul să fie organizat în două sesiuni (aprilie și octombrie).

Activitățile planificate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova se încadrează în tematicile stabilite pe plan național ca priorități de acțiune preventivă pentru anul 2017, fiind adaptate la specificul fiecărei subunități de poliție din județ.

În fiecare zi, activitățile planificate vor viza domenii distincte, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de riscuri asociate specificului antiinfracțional / antivictimal al județului nostru, astfel:
- 2 octombrie (în paralel cu lansarea evenimentului) – prevenirea delincvenței juvenile;
- 3 octombrie – prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe riscurile asociate utilizării internetului;
- 4 octombrie – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, îndeosebi a furturilor din locuințe și a înșelăciunilor;
- 5 octombrie – prevenirea violenței în familie;
- 6 octombrie – siguranța rutieră.

Activitățile informative, planificate pe fiecare domeniu în parte, vor fi dublate și de acțiuni cu specific polițienesc, în vederea acoperirii întregului spectru de prevenire a criminalității.

În colaborare cu polițiștii (efective mărite), în funcție de specificul activității, vor participa, în calitate de parteneri, reprezentanți ai unităților de învățământ, ai mediului O.N.G. și ai autorităților publice locale.

De asemenea, alături de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, vor acționa polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, precum și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176