Actiune de prevenire a furturilor din autovehicule desfasurata in centrul Ploiestiului

12 Aug 2019 18:44
COMUNICAT DE PRESA POLITIA PRAHOVA: Astazi, 12 august a.c., în intervalul orar 12:00 " 13:00, doi ofițeri din cadrul I.J.P. Prahova, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu doi agenți de poliție și doi elevi aflați în stagiul de practică din cadrul Secției nr.1 Ploiești, au desfășurat o activitate de prevenire a furturilor din autovehicule, pe străzile din apropierea Halelor Centrale, fiind utilizate 250 de flyere - pentru prevenirea acestui tip de fapte, care au fost plasate autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri. Cu posesorii de autoturisme aflați în zonă au fost purtate discuții referitoare la prevenirea infracțiunilor de furt din autovehicule, oferindu-le informații despre măsurile de autoprotecție pe care trebuie să le adopte.
_Polițiștii au constatat o serie de nereguli care pot favoriza comiterea de furturi din autovehicule, cum ar fi:_
- Multe situații în care proprietarii și-au lăsat bunuri la vedere (genți, borsete, aparatură electronică, sacoșe cu cumpărături);
- Cei mai indolenți sunt șoferii de autoutilitare și autoturisme de serviciu care lasă la vedere aparatură și documente.
Activitatea se înscrie în *Programul privind prevenirea furturilor din autovehicule*, derulat în anul 2019 la nivelul tuturor subunităților de poliție din județul Prahova, având ca obiective pregătirea antivictimală a cetățenilor și descurajarea comiterii de infracțiuni de furt din autovehicule.
În cadrul acestui program, în primele 7 luni ale anului 2019, au fost desfășurate *281 de activități de informare în comunitate*, dintre care:
- 36 de întâlniri cu caracter organizat
- 143 de activități în parcări
- 102 activități în zona adiacentă centrelor comerciale,
fiind utilizate *2.382 de materiale preventive*, pentru *2.290 de beneficiari*.
În vederea descurajării comiterii infracțiunilor de furt din autovehicule, au fost actualizate evidențele privind zonele în care s-au produs frecvent astfel de fapte, pentru a fi incluse în itinerariul de patrulare, fiind efectuate patrulări, în aceste zone, de către lucrătorii de poliție.

La nivelul județului Prahova, în primele 7 luni ale anului 2019 au fost sesizate *177 de furturi din auto, cu 27% mai puține decât în perioada similară din 2018. Dintre acestea, 96 au fost sesizate în municipiul Ploiești (reprezentând 54%), în scădere cu 35% față de 7 luni 2018.*

_Pe premisa faptului că marea majoritate a furturilor din autovehicule se petrec pe fondul lăsării la vedere în habitaclu a unor obiecte ce pot deveni ținta infractorilor, atragem atenția tuturor asupra riscurilor pe care și le asumă prin acest gen de comportament._
_De asemenea, lăsarea neasigurată a portierelor sau a portbagajului, chiar și pentru perioade foarte scurte, presupune un risc major, speculat frecvent de infractori._
_Un sistem de alarmare (chiar și cu perimetru de siguranță) vă poate scuti de probleme, dar nu va suplini în totalitate riscul neglijenței conducătorilor auto._

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677