ACȚIUNI CU EFECTIVE MĂRITE ALE POLIȚIȘTILOR SPECIALIZAȚI ÎN INVESTIGAREA CRIMINALITĂȚII ECONOMICE

15 May 2020 20:17
ACȚIUNI CU EFECTIVE MĂRITE ALE POLIȚIȘTILOR SPECIALIZAȚI ÎN INVESTIGAREA CRIMINALITĂȚII ECONOMICE
În perioada 12-14 mai, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au fost organizate și desfășurate acțiuni cu efective mărite, pe linia descoperirii activităților ilicite în domeniul achiziționării și comercializării materialelor sanitare, în special alcool.

În acest sens, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, sprijiniți de polițiști din cadrul mai multor subunități teritoriale, au acționat pe raza județului Prahova, verificând 161 de agenți economici.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 580.000 de lei. Ca măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 12.400 de lei, constând în diverse produse alimentare și nealimentare, dintre care 66 litri alcool sanitar, 61 litri clor, 52 litri diverse soluții de curățenie, precum și 188 de bucăți măști de protecție.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate și două infracțiuni, după cum urmează:

 La o societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe artificii din categoria F1, destinate ornării torturilor aniversare, pentru care administratorul societății nu a putut pune la dispoziție documente legale de proveniență și autorizație pentru comercializarea articolelor pirotehnice.
În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice", faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 R privind regimul materiilor explozive.
De asemenea, s-a constatat că agentul economic a comercializat diverse bunuri, în urma cărora a obținut venituri pe care nu le-a fiscalizat în totalitate prin intermediul casei de marcat, rezultând o sumă nejustificată în plus de 273 de lei, motiv pentru care s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 1.500 lei conform OG nr. 28/ 1999 precum și confiscarea sumei de 273 lei.

 Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți, s-a constatat că agentul economic a comercializat mărfuri din gestiunea proprie, obținând venituri pe care nu le-a fiscalizat pe casa de marcat electronică din dotarea unității, în cuantum de 180 lei, sumă pentru care nu a eliberat bonuri fiscale clienților persoane fizice și de asemenea, a oferit spre vânzare mărfuri fără proveniență legală.
Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționarii contravenționale a agentului economic în conformitate cu prevederile OUG 28/1999 Rep., cu amendă în cuantum de 1.500 lei, iar conform Legii nr.12/1990 Rep, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, suma de bani nefiscalizată și bunurile fără proveniență legală fiind confiscate.
Totodată, agentul economic a oferit spre vânzare mai multe obiecte de vestimentație purtând însemnele și denumirea unor mărci înregistrate, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute. Având în vedere cele constatate, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de "punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998.
sursa IJP Prahova
foto ilustrativ https://ziare.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677