Activitatea didactică, reluată în 257 de unități școlare și structuri din Prahova

02 Jun 2020 15:11
Activitatea didactică, reluată în 257 de unități școlare și structuri din Prahova
În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unități școlare și structuri. La clasa a VIII-a, ISJ Prahova are în evidență 7543 de elevi, iar la clasele a XII-a/a XIII-a 6348 de elevi.
Astazi, prefectul Județului Prahova, CRISTIAN IONESCU, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, CONSTANTIN PISĂU, au efectuat o serie de verificări la câteva unități de învățământ.
"Cei doi au dorit să se asigure că, odată cu reluarea activității didactice pentru elevii din clasele terminale, în vederea pregătirii examenelor naționale, sunt înțelese și respectate toate normele igienico-sanitare impuse în scopul prevenirii răspândirii și infectării cu noul coronavirus", a transmis Prefectura Prahova.
Printre școlile inspectate s-au numărat Colegiul Național "Nichita Stănescu" din Ploiești, Școala Gimnazială "H.M. Berthelot" din Ploiești și Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești.
La toate cele trei instituții didactice, normele impuse de contextul actual sunt respectate, fiind marcate circuitele unice, la intrare în școli au fost amplasate covoarașe cu dezinfectant, au fost afișate procedurile și orarul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a/a XIII-a.
In județul Prahova au ajuns peste 230.000 de măști, de la Ministerul Educației și Cercetării, care au fost deja distribuite școlilor de către ISJ Prahova. Un nou stoc de măști (aproximativ 250.000) este așteptat să ajungă în pragul examenelor naționale.
Tot la intarea în școli, elevilor li se măsoară temperatura de către un cadru medical.
Și sălile de clasă au trecut printr-o serie de schimbări înainte de a-și primi elevii în perioada de pregătire. Băncile au fost distanțate și numerotate.
În cazul elevilor care au optat să nu revină la școală, activitatea didactică se desfășoară, în continuare, on-line.
"Mă bucur să constat că toate aceste reguli au fost respectate de conducerile școlilor și au fost puse în practică. Același lucru l-am văzut și în rândul elevilor care au înțeles situația și s-au adaptat noilor condiții de studiu. Însă rigorile trebuie respectate și dincolo de zidurile școlilor pentru că virusul nu are «granițe». Astfel de verificări vor continua în perioada următoare pentru că ne dorim un sfârșit de an fără probleme de sănătate în rândul elevilor și cadrelor didactice", a declarat domnul Prefect CRISTIAN IONESCU în urma vizitelor efectuate la școlile sus-amintite.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677