ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

21 Nov 2020 10:37
ACTIVITĂȚI  DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova împreună cu polițiști locali, reprezentanți ai Direcţiei Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum și reprezentanți ai autorității locale au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55/2020.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 3000 de persoane, 179 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și peste 550 de autovehicule (dintre care peste 340 mijloace de transport în comun). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.000 de lei.

Facem precizarea că scopul activităților desfășurate de polițiști nu este acela de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură penală sau contravențională, precum și de a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Siguranța și sănătatea întregii comunități reprezintă prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, motiv pentru care și în perioada următoare polițiștii vor desfășura activități de verificare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
foto arhivă

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895