ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

22 Nov 2020 11:18
ACTIVITĂȚI  DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI  PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
Ieri, în intervalul orar 09:00-11:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfăşurat o acțiune, în municipiul Ploiești, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, în intervalul menționat, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate peste 80 de autovehicule și verificate peste 25 de societăți comerciale. Polițiștii au avertizat verbal peste 30 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Facem precizarea că scopul activităților desfășurate de polițiști nu este acela de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură penală sau contravențională, precum și de a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

În ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor integrate, au fost verificate peste 1400 de persoane, 189 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și peste 560 de autovehicule (dintre care peste 260 mijloace de transport în comun). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 247 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 35.000 de lei.
sursa IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895