ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI/CUM SĂ PREVENIM FURTURILE

27 Nov 2020 14:57
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI/CUM SĂ PREVENIM FURTURILE
Astăzi, în intervalul orar 12:00 " 13:30, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Prahova, au desfășurat o activitate în zona unor magazine din Ploiești, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, creșterea vizibilității elementului polițienesc, precum și constatarea faptelor ce țin de competența poliției, în context COVID-19.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcarea magazinelor, s-au plasat 150 de flyere cu sfaturi preventive în special autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri.

De asemenea, cu posesorii de autoturisme aflați în zonă au fost purtate discuții referitoare la prevenirea infracțiunilor de furt din auto, oferindu-le informații despre măsurile de autoprotecție pe care trebuie să le adopte.

Persoanele identificate în stația de autobuz și în parcarea magazinelor au fost avertizate cu privire la necesitatea supravegherii banilor și bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate. Cu această ocazie, au fost distribuite 80 de pliante conținând sfaturi vizând prevenirea furturilor din buzunare.

Totodată, cetățenii au fost avertizați cu privire la folosirea materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă și la pericolele la care pot fi expuși prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.

La doua dintre magazine s-a discutat cu câte un reprezentant al fiecărei societăți, fiind abordate subiecte privind formele violenței în familie, ordinul de protecție și legislația în domeniu.

Au fost adresate recomandări utile în recunoașterea cazurilor de violență domestică, precum și cu privire la îndrumarea potențialelor victime către organele abilitate să intervină. Având în vedere că la cele 2 magazine lucrează aproximativ 200 de femei, am plasat la loc vizibil 10 afișe cu privire la aplicația Bright Sky, care vor putea fi studiate de către persoanele interesate, atât angajate cât și cliente ale magazinelor.
SURSA IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677