ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI/CUM SĂ PREVENIM FURTURILE

27 Nov 2020 14:57
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI/CUM SĂ PREVENIM FURTURILE
Astăzi, în intervalul orar 12:00 – 13:30, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova, au desfășurat o activitate în zona unor magazine din Ploiești, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, precum şi constatarea faptelor ce ţin de competenţa poliţiei, în context COVID-19.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, în parcarea magazinelor, s-au plasat 150 de flyere cu sfaturi preventive în special autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri.

De asemenea, cu posesorii de autoturisme aflați în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din auto, oferindu-le informaţii despre măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte.

Persoanele identificate în stația de autobuz și în parcarea magazinelor au fost avertizate cu privire la necesitatea supravegherii banilor și bunurilor pe care le au asupra lor, mai ales atunci când se deplasează cu mijloace de transport în comun, când merg la cumpărături sau frecventează alte locuri aglomerate. Cu această ocazie, au fost distribuite 80 de pliante conținând sfaturi vizând prevenirea furturilor din buzunare.

Totodată, cetățenii au fost avertizați cu privire la folosirea materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă și la pericolele la care pot fi expuși prin utilizarea necorespunzătoare a acestora.

La doua dintre magazine s-a discutat cu câte un reprezentant al fiecărei societăți, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.

Au fost adresate recomandări utile în recunoașterea cazurilor de violență domestică, precum și cu privire la îndrumarea potențialelor victime către organele abilitate să intervină. Având în vedere că la cele 2 magazine lucrează aproximativ 200 de femei, am plasat la loc vizibil 10 afișe cu privire la aplicația Bright Sky, care vor putea fi studiate de către persoanele interesate, atât angajate cât și cliente ale magazinelor.
SURSA IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767