Află totul despre Reginele României de la conferința organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

15 Jan 2018 13:29
Află totul despre Reginele României de la conferința organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
Sub egida Zilei Naţionale a Culturii, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează, în colaborare cu Direcţia pentru Cultură Prahova, marţi, 16 ianuarie 2018, ora 15.00, în sala Auditorium, la sediul său din Ploieşti, str.Toma Caragiu nr. 10, conferinţa „Reginele României – Istorie şi cultură”,susţinută de cunoscutul istoric prof.univ.dr. Georgeta Filitti. Fiecare dintre reginele României, prin misiunile pe care şi le-au asumat, atât culturale,
cât şi diplomatice, au spus o poveste care a ajuns în inimile oamenilor.
Regina Elisabeta, alături de soţul său, Regele Carol I al României, lângă maşina de scris, în cercuri literare, la căpătâiul bonavilor, alături de nevăzători –iată cinci dintre cele mai cunoscute ipostaze în care s-a afirmat în istoria şicultura românilor. A publicat poezii, basme, amintiri, piese de teatru, înlimbile franceză şi germană, sub pseudonimul Carmen Sylva. Regina Maria alături de Regele Ferdinand I al României, a reprezentat o prezenţă remarcabilăla Curtea Regală: în timpul războiului merge în tranşee, în spitale printrerăniţi; se implică în activitatea diplomatică pentru a consfinţi internaţionalMarea Unire. Înzestrată cu un simţ estetic deosebit şi-a pus amprenta înamenajarea Palatului Cotroceni, Castelelor
Pelişor, Bran, Balcic. A publicat,în engleză şi franceză, articole, schiţe, povestiri şi memorialistică pentru aface cunoscută cultura şi spiritualitatea românească.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923