Află totul despre Reginele României de la conferința organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

15 Jan 2018 13:29
Află totul despre Reginele României de la conferința organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova
Sub egida Zilei Naționale a Culturii, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează, în colaborare cu Direcția pentru Cultură Prahova, marți, 16 ianuarie 2018, ora 15.00, în sala Auditorium, la sediul său din Ploiești, str.Toma Caragiu nr. 10, conferința "Reginele României " Istorie și cultură",susținută de cunoscutul istoric prof.univ.dr. Georgeta Filitti. Fiecare dintre reginele României, prin misiunile pe care și le-au asumat, atât culturale,
cât și diplomatice, au spus o poveste care a ajuns în inimile oamenilor.
Regina Elisabeta, alături de soțul său, Regele Carol I al României, lângă mașina de scris, în cercuri literare, la căpătâiul bonavilor, alături de nevăzători "iată cinci dintre cele mai cunoscute ipostaze în care s-a afirmat în istoria șicultura românilor. A publicat poezii, basme, amintiri, piese de teatru, înlimbile franceză și germană, sub pseudonimul Carmen Sylva. Regina Maria alături de Regele Ferdinand I al României, a reprezentat o prezență remarcabilăla Curtea Regală: în timpul războiului merge în tranșee, în spitale printrerăniți; se implică în activitatea diplomatică pentru a consfinți internaționalMarea Unire. Înzestrată cu un simț estetic deosebit și-a pus amprenta înamenajarea Palatului Cotroceni, Castelelor
Pelișor, Bran, Balcic. A publicat,în engleză și franceză, articole, schițe, povestiri și memorialistică pentru aface cunoscută cultura și spiritualitatea românească.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677