Agenții care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane

16 Mar 2018 10:37
Agenții care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova (ITM) aduce spre știință angajatorilor prahoveni și tuturor persoanelor fizice interesate că începând cu data 5.03.2018 agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.
Conform prevederilor Legii nr 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, republicată cu modificările și completările ulterioare, activitatea de plasare de forță de muncă în străinătate o poate desfășura un agent de plasare a forței de muncă persoană juridică. Principalele obligații ale acestuia sunt următoarele:
- să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul;
- să aibă încheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislației statului respectiv, contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă;
- să încheie cu solicitanții locurilor de muncă contracte de mediere;
- să efectueze activitățile de mediere și plasare în mod gratuit.
Contractul de mediere este un contract de natură civilă care se încheie de către agent cu cetățeanul român. Acest contract de mediere trebuie să conțină: denumirea angajatorului din străinătate/țara pentru care se face medierea în cederea anagajării, adresă, număr de telefon/fax; descrierea muncii și a condițiilor de muncă, durată timpului de muncă, durata contractului de muncă, salarizare, condițiile de transport, de locuit.
În plus, agenții de ocupare a forței de muncă au obligația de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetățenii români și angajatorii străini și în limba română. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prahoveni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova îndrumă persoanele care sunt interesate de locuri de muncă în străinătate să consulte pagina web a instituției www.itmprahova.ro, pentru a afla mai multe informații în cadrul secțiunii "Avertisment privind munca în străinătate".

Sursa foto cu caracter ilustrativ: cbcatlantic.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677