Agenţii care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane

16 Mar 2018 10:37
Agenţii care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova (ITM) aduce spre ştiinţă angajatorilor prahoveni şi tuturor persoanelor fizice interesate că începând cu data 5.03.2018 agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.
Conform prevederilor Legii nr 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, republicată cu modificările şi completările ulterioare, activitatea de plasare de forţă de muncă în străinătate o poate desfăşura un agent de plasare a forţei de muncă persoană juridică. Principalele obligaţii ale acestuia sunt următoarele:
- să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul;
- să aibă încheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislaţiei statului respectiv, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
- să încheie cu solicitanţii locurilor de muncă contracte de mediere;
- să efectueze activităţile de mediere şi plasare în mod gratuit.
Contractul de mediere este un contract de natură civilă care se încheie de către agent cu cetăţeanul român. Acest contract de mediere trebuie să conţină: denumirea angajatorului din străinătate/ţara pentru care se face medierea în cederea anagajării, adresă, număr de telefon/fax; descrierea muncii şi a condiţiilor de muncă, durată timpului de muncă, durata contractului de muncă, salarizare, condiţiile de transport, de locuit.
În plus, agenţii de ocupare a forţei de muncă au obligaţia de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetăţenii români şi angajatorii străini şi în limba română. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor prahoveni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova îndrumă persoanele care sunt interesate de locuri de muncă în străinătate să consulte pagina web a instituţiei www.itmprahova.ro, pentru a afla mai multe informaţii în cadrul secţiunii „Avertisment privind munca în străinătate”.

Sursa foto cu caracter ilustrativ: cbcatlantic.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895