Agenții care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane

16 Mar 2018 10:37
Agenții care mediază trimiterea muncitorilor prahoveni în străinătate nu mai au voie să perceapă comisioane
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova (ITM) aduce spre știință angajatorilor prahoveni și tuturor persoanelor fizice interesate că începând cu data 5.03.2018 agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe.
Conform prevederilor Legii nr 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, republicată cu modificările și completările ulterioare, activitatea de plasare de forță de muncă în străinătate o poate desfășura un agent de plasare a forței de muncă persoană juridică. Principalele obligații ale acestuia sunt următoarele:
- să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul;
- să aibă încheiate cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România, care au calitate de angajator conform legislației statului respectiv, contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă;
- să încheie cu solicitanții locurilor de muncă contracte de mediere;
- să efectueze activitățile de mediere și plasare în mod gratuit.
Contractul de mediere este un contract de natură civilă care se încheie de către agent cu cetățeanul român. Acest contract de mediere trebuie să conțină: denumirea angajatorului din străinătate/țara pentru care se face medierea în cederea anagajării, adresă, număr de telefon/fax; descrierea muncii și a condițiilor de muncă, durată timpului de muncă, durata contractului de muncă, salarizare, condițiile de transport, de locuit.
În plus, agenții de ocupare a forței de muncă au obligația de a asigura încheierea contractelor de muncă dintre cetățenii români și angajatorii străini și în limba română. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor prahoveni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova îndrumă persoanele care sunt interesate de locuri de muncă în străinătate să consulte pagina web a instituției www.itmprahova.ro, pentru a afla mai multe informații în cadrul secțiunii "Avertisment privind munca în străinătate".

Sursa foto cu caracter ilustrativ: cbcatlantic.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731