AJOFM Prahova: Refuzul unui loc de muncă duce la pierderea venitului minim garantat

25 Oct 2018 09:34
AJOFM Prahova: Refuzul unui loc de muncă duce la pierderea venitului minim garantat
Persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii nr. 416 din 2001 privind venitul minim garantat pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională.

Începând cu data de 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192 din 2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 416 din 2001 privind venitul minim garantat. Astfel, potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutor social. În această situație, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului de ajutor social.

Legea br. 416 din 2001 prevede că persoanele apte de muncă ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activități se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidența agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, pentru încadrarea în muncă, și nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de acestea agenții.

Prin persoană aptă de muncă, conform prevederilor Legii nr. 416 din 2001, se înțelege persoana care îndeplinește următoarele condiții: are vârsta cuprinsă între 16 și vârsta standard de pensionare, nu urmează o formă de învățământ cursuri de zi prevăzuta de lege, are starea de sănătate și capacitatea fizică și psihică corespunzătoare care o fac aptă pentru prestarea unei munci.

Sursa foto: http://freechoiceact.org

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677