Alertă în Prahova! Zeci de intervenții în județ în cazul unor atacuri ale urșilor asupra locuitorilor și a gospodăriilor au avut loc în ultima perioadă

06 Sep 2017 16:52
Alertă în Prahova! Zeci de intervenții în județ în cazul unor atacuri ale urșilor asupra locuitorilor și a gospodăriilor au avut loc în ultima perioadă
În ultima perioadă au fost înregistrate numeroase probleme cauzate de carnivore mari, îndeosebi exemplare de urși, incidente de natură a pune în pericol sănătatea și integritatea locuitorilor, precum și un număr ridicat de pagube produse de aceste animale sălbatice în județ.
Au fost semnalate atacuri asupra locuitorilor, asupra animalelor domestice cât și pagube în gospodării. Acestea s-au produs atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, animalele sălbatice aparând și în intravilanul localitaților.
Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu” Prahova, a efectuat peste 52 de intervenții în numeroase orașe (Bușteni, Breaza - Nistorești, Sinaia, Comarnic, Azuga, Slănic) și comune prahovene (Măneciu - Cheia, Iordăcheanu, Telega, Șotrile, Valea Doftanei, Brebu, Bertea, Secăria).
Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7 intervenții pentru îndepărtarea urșilor sau eliberarea acestora din capcane.
Au fost constituite echipe mixte din reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, în colaborare cu reprezentați ai ocoalelor silvice și Fondului Cinegetic, care patrulează în zonele în care au fost înregistrate incidente.
Administațiile locale prahovene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la frecvența acestor incidente și, împreună cu serviciile publice deconcentrate cu atribuții în domeniu, monitorizează permanent aceste evenimente.
Recomandăm cetățenilor prahoveni, cât și turiștilor să se informeze și să evite deplasările în păduri, zone împădurite, trasee montane nemarcate, din localitățile mai sus menționate sau limitrofe acestora, iar în cazul în care acestea totuși se efectuează, să țină cont de recomandările specialiștilor.
În situația în care se observă prezența unor carnivore mari cetățenii sunt rugați să sune la numărul de urgență 112.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
doresc programare am 69 ani
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000