Alin Moldoveanu, primarul din Poiana Câmpina, a reușit să facă dezinfecție generală în comună fără bani de la bugetul local, cu sprijinul viceprimarului, consilierilor locali și mai multor voluntari

05 Apr 2020 10:42
Alin Moldoveanu, primarul comunei Poiana Câmpina, a demarat acțiunile de dezinfecție încă de la începutul săptămâii trecute când, împreună cu un consilier local și șeful Biroului pentru Situații de Urgență, a stropit personal cu un pulverizator scările de la toate blocurile și toate stațiile de transport public din localitate. Ieri i s-au mai alăturat și viceprimarul Sergiu Constanda, o parte a consilierilor locali, dar și voluntari din comună. Cu toții au dezinfectat străzile, trotuarele, parcările și zona Gării CFR, inclusiv peroanele. Mobilizarea a fost una generală în comunitatea locală din Poiana Câmpina, mai ales că la acțiune au participat în mod voluntar un număr important de localnici. După cum vă spuneam și zilele trecute, materialele și substanțele au fost cumpărate din indemnizațiile primarului, viceprimarului și ale unor consilieri locali pe care și le-au donat în acest scop. Așa se face că acțiuniile de dezinfecție din Poiana Câmpina nu au costat nimic din bugetul local al comunei.

”Le mulțumesc tuturor celor care au fost astăzi alături de mine, de la viceprimarul Sergiu Constanda, la toți consilierii care au fost astăzi prezenți, la șefa Biroului pentru Situații de Urgență din Primărie, dar și tuturor voluntarilor care ne-au ajutat atât financiar, cât și prin muncă fizică efectivă. Vreau să subliniez că pentru această acțiune nu s-a cheltuit niciun leu de la bugetul local, totul fiind achiziționat din indemnizațiile donate de aleșii locali și din contribuțiile voluntarilor. Astfel de acțiuni vor continua - săptămânal vom dezinfecta scările blocurilor și stațiile de transport public și lunar vom dezinfecta străzile, trotuarele, parcările. Vă spun sincer, mi s-a umplut sufletul de bucurie când am văzut că eforturile noastre sunt apreciate de oameni, atât de locuitorii comunei, cât și de cei care nici nu ne cunosc, cum a fost cazul mecanicilor care ne-au salutat cu sunetul prelung al locomotivelor. Toată lumea trebuie să știe că facem tot ce depinde de noi pentru siguranța oamenilor. Îi rog pe locuitorii din Poiana Câmpina să rămână în case, să nu iasă decât în cazuri de extremă urgență, să se protejeze așa cum trebuie, pentru că această protecție este importantă, nu sunt vorbe goale. Este o perioadă mai grea, dar vom trece împreună cu bine peste această perioadă. Trebuie!”, a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, pentru publicația câmpinatv.ro.

Sursa foto: campinatv.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8721 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.0434 -0.0441
GBP Lira sterlina 5.3981 -0.0490
CHF Francul elvetian 4.4931 -0.0150
XAU Gramul de aur 237.9394 0.2818