Ambasadorul Finlandei în România a ajuns in Ploiesti

09 Jun 2018 12:22
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă au primit sâmbătă, 9 iunie 2018, vizita ambasadorului Finlandei în România, excelența sa, Päivi Pohjanheimo, cu prilejul deschiderii oficiale a celei de a III-a ediții a Festivalului Internațional de Educație - FIEdu 2018, evenimentul care este coordonat de Asociația Iubesc Ploieștii, Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, fiind susținut de Consiliul Județean Prahova.
Printre temele abordate la Festivalul Internațional de Educație, ce se desfășoară pe parcursul a două zile la Ploiești, se regăsesc: modelul de educație finlandez - exemplu de bună practică, leadership-ul educațional, prioritizarea conceptului de fericire în procesul de învățare și predare, educația juridică în școli, competențele digitale și rolul tehnologiei în educație, unitatea în cadrul unei școli, impactul parteneriatelor și al mobilităților internaționale asupra calității educației precum și rolul inteligenței emoționale.
CJ Prahova anunta ca in cadrul discuțiilor oficiale, președintele Bogdan Toader a evocat necesitatea creșterii rolului educației, deoarece aceasta reprezintă un element fundamental pentru o dezvoltare durabilă a societății românești, apreciind totodată eficiența modelului de educație finlandez, model ce poate fi preluat și adaptat sistemului din țara noastră. Reprezentanții români, dar și cei din Finlanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii s-au arătat deschiși unor viitoare colaborări și parteneriate în acest domeniu extrem de important; doar învățând unii de la alții și făcându-se cunoscute exemplele de bună practică, se poate eficientiza un sistem educațional.

foto CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677