Amenzi date de ITM Prahova pentru munca nedeclarata de angajatori

21 Sep 2021 10:01
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 13 - 17.09.2021, Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţii - cod CAEN 41,42,43, parte a
Planului de măsuri în colaborare cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în vederea reducerii incidenţei muncii nedeclarate şi subdeclarate, anunta ITM Prahova.
Potrivit unui comunicat de presa al institutiei, obiectivele campaniei au fost:
- Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor ce se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
- identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi tinerilor;
- Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă.
- creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
- Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile amintite, a prevederilor legale menţionate;
- eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sanţiuni contravenţionale corespunzătoare.
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de muncă au verificat un număr de 36 agenţi economici, în rândul cărora au identificat 7 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă şi au aplicat amenzi în valoare totală 128.000 de lei. Totodată, inspectorii de muncă au constatat o serie de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă, fiind dispuse 8 măsuri în vederea remedierii acestora. Printre neconformităţile constatate au fost şi următoarele:
- neîncheierea contractelor individuale de muncă;
- neacordarea drepturilor salariale;
- transmiterea datelor eronate in Reges;
- lipsa copiilor contractelor individuale de muncă la locul desfăşurării activităţii;
Menţionăm faptul că, în desfăşurarea acţiunilor de control, inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova monitorizează atent situațiile de încălcare a prevederilor Codului Muncii referitoare la munca nedeclarată și va acţiona pentru intrarea în legalitate şi sancţionarea comportamentelor abuzive.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677