Amenzi de până la 5000 lei pentru cei care nu distrug ambrozia

06 Jul 2020 16:02
Amenzi de până la 5000 lei pentru cei care nu distrug ambrozia
Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, reamintește proprietarilor, administratorilor și deținătorilor de terenuri că au obligația de a verifica și distruge planta ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), plantă invazivă care provoacă alergii în rândul populației.
Ambrozia este o buruiană care crește pe marginea drumurilor, pe ogoare, prin culturi de trifoi, ruine și locuri lăsate în paragină, fiind cunoscută și sub denumirea populară de iarba pârloagelor.
Începând cu mijlocul lunii iulie și până spre finalul lunii septembrie, polenul acestei plante provoacă unui procent mare de cetățeni simptome, reacții de tip alergic.
Primăria Ploiești anunță că pe domeniul public al municipiului Ploiești, unde se va constata prezența acestei plante, S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. va interveni pentru a distruge ambrozia.
*Totodată, este importantă și implicarea cetățenilor în combaterea ambroziei, la nivelul proprietăților private, fapt ce va asigura, într-un efort comun cu administrația publică locală, o acțiune eficientă de reducere a răspândirii acestei plante invazive și mai ales alergene, pe teritoriul municipiului nostru. Legislația din domeniu, respectiv Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, prevede că distrugerea plantei se face de către toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, precum și beneficiarii lucrărilor de construcții, unde au fost identificate focare de infestare.
Metodele de prevenire, combatere și distrugere a acestei plante sunt: cosirea repetată (manual sau mecanic), în funcție de locul și suprafața infestată, distrugerea plantei cu unelte agricole specifice, smulgerea acesteia, în cazul unei suprafețe izolate, efectuarea unor arături adânci și activități de curățare buruieni cu discuri speciale - pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz*, transmite Primăria Ploiești.
Persoanele fizice, care nu respectă prevederile legale, pot fi sancționate cu amenzi de la 750 lei la 5000 lei, iar persoanele juridice cu amenzi de la 5000 la 20.000 lei.
Ploieștenii pot obține informații suplimentare direct de la reprezentanții instituției de specialitate, respectiv Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, telefon 0244593210.
De asemenea, pentru a semnala prezența ambroziei se pot adresa dispeceratului municipalității ploieștene, telefon 0244984, către S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. - telefon 0244977 sau Direcției de Sănătate Publică Prahova.
Informații detaliate despre această plantă, recunoaștere, răspândire, modalitățile de combatere, precum și despre sancțiunile legale existente pot fi aflate și prin accesarea următoarelor pagini de internet oficiale: www.mmediu.ro , www.madr.ro , www.ms.ro .

foto dsp-gorj

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677