Analia Selis la Ploiesti prezintă Tango Simfonic. Ediția a II-a: Milonga de mis amores

10 Nov 2018 19:08
Analia Selis la Ploiesti prezintă Tango Simfonic. Ediția a II-a: Milonga de mis amores
Analia Selis invită publicul la cea de-a doua ediție a proiectului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Prima editie a proiectului, lansat în anul 2015, s-a desfășurat până în 2018, toate concertele fiind sold out, bucurându-se așadar de un real succes pe scenele din România și în mediul internațional. Analia revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor și milonga argentiene " aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce. Tango Simfonic II va include și tangouri celebre românești.

Lansarea oficială va avea loc la Ploiești " joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Ploiești, la Agenția Teatrală și pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro.

Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului József Horváth, împreună cu Orchestra Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, avându-l ca solist invitat pe celebrul bandoneonist Omar Massa.

Autenticitatea proiectului "Tango Simfonic II. Milonga de mis amores" se datorează într-o mare măsură talentatului compozitor și pianist Julian Caeiro, care a scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea.

Repertoriul Tango Simfonic II va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla și Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc.

"Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din țară și din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice.
Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou, publicul și orchesterele din orașele în care am cântat deja așteptând de la mine o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică.
Sunt încântată să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar " unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial.
Pe de altă parte, cu dirijorul József Horváth am cântat cel mai mult, mă cunoaște foarte bine și rimăm în privința întâlnirii tangoului cu muzica clasică, astfel că vom continua să colaborăm.
Ce poate fi mai îmbucurător pentru un artist?", a declarat Analia Selis.
sursa comunicat Filarmonica Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677