Aniversare Colegiul Național I.L. Caragiale Ploiești la 155 de ani de la înființarea unității. La eveniment a fost prezent și Principele Radu

17 Nov 2019 10:36
Colegiul Național Ion Luca Caragiale din Ploiești a aniversat în perioada 4- 16 noiembrie 155 de ani de la înființarea instituției de învățământ. Zilnic au fost organizate acțiuni cu acest prilej. Aniversarea s-a încheiat ieri cu spectacolul omagial “155 de ani de performanță, tradiție și excelență” la Sala Europa a Consilului Județean Prahova. La eveniment au fost prezenți renumiți academicieni, dar și profesori, foști și actuali elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale.

“Deși am studiat la Colegiul Național Mihai Viteazul, “rivalul” dintotdeauna al Colegiului Național I.L. Caragiale, sunt mândru de absolvenții de elită pe care i-a generat această școală! Nu mai puțin de 26 de academicieni, printre care și Excelența Sa Eugen Simion, prezent la evenimentul desfășurat la Ploiești, au studiat în băncile acestui prestigios liceu ploieștean!
Astăzi, alături de noi, s-a aflat și Alteța Sa Regală Principele Radu, reprezentant al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a acordat Înaltul Patronaj Alianței Naționale a Colegiilor Centenare, printre ai cărei membri se numără și colegiul ploieștean.
Sunt mândru de foștii elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale, care au devenit eminente personalități ale vieții culturale, științifice, medicale, artistice și inginerești din România, iar elevilor actuali le doresc din suflet să ajungă să le calce pe urme înaintașilor lor!
Felicitări doamnei director Carmen Băjenaru!
Felicitări corpului profesoral pentru munca depusă cu multă dăruire și pentru reușitele de la concursurile naționale și internaționale!
La mulți ani Colegiului Național I.L. Caragiale!”, a spus pe pagina sa de facebook Bogdan Toader, președintele Consilul Județean Prahova

Sursa foto: facebook Bogdan Toader

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8378 0.0059
USD Dolarul SUA 4.3085 0.0272
GBP Lira sterlina 5.3598 0.0020
CHF Francul elvetian 4.5522 0.0146
XAU Gramul de aur 245.7662 1.8727