Aniversare Colegiul Național I.L. Caragiale Ploiești la 155 de ani de la înființarea unității. La eveniment a fost prezent și Principele Radu

17 Nov 2019 10:36
Colegiul Național Ion Luca Caragiale din Ploiești a aniversat în perioada 4- 16 noiembrie 155 de ani de la înființarea instituției de învățământ. Zilnic au fost organizate acțiuni cu acest prilej. Aniversarea s-a încheiat ieri cu spectacolul omagial “155 de ani de performanță, tradiție și excelență” la Sala Europa a Consilului Județean Prahova. La eveniment au fost prezenți renumiți academicieni, dar și profesori, foști și actuali elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale.

“Deși am studiat la Colegiul Național Mihai Viteazul, “rivalul” dintotdeauna al Colegiului Național I.L. Caragiale, sunt mândru de absolvenții de elită pe care i-a generat această școală! Nu mai puțin de 26 de academicieni, printre care și Excelența Sa Eugen Simion, prezent la evenimentul desfășurat la Ploiești, au studiat în băncile acestui prestigios liceu ploieștean!
Astăzi, alături de noi, s-a aflat și Alteța Sa Regală Principele Radu, reprezentant al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, care a acordat Înaltul Patronaj Alianței Naționale a Colegiilor Centenare, printre ai cărei membri se numără și colegiul ploieștean.
Sunt mândru de foștii elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale, care au devenit eminente personalități ale vieții culturale, științifice, medicale, artistice și inginerești din România, iar elevilor actuali le doresc din suflet să ajungă să le calce pe urme înaintașilor lor!
Felicitări doamnei director Carmen Băjenaru!
Felicitări corpului profesoral pentru munca depusă cu multă dăruire și pentru reușitele de la concursurile naționale și internaționale!
La mulți ani Colegiului Național I.L. Caragiale!”, a spus pe pagina sa de facebook Bogdan Toader, președintele Consilul Județean Prahova

Sursa foto: facebook Bogdan Toader

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7794 0.0007
USD Dolarul SUA 4.3124 -0.0025
GBP Lira sterlina 5.6715 -0.0137
CHF Francul elvetian 4.3785 0.0014
XAU Gramul de aur 203.4229 0.2195