Aniversare-Proiectul-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni- „Gandeste Verde, Gandeste Curat!” demareaza a x-a editie

09 Oct 2017 10:04
Aniversare-Proiectul-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni- „Gandeste Verde, Gandeste Curat!” demareaza a x-a editie
Agentia pentru Protecţia Mediului Prahova, impreuna cu voluntarii Peace Corps, demara in vara anului 2008 prima editie a unei scoli de vara pe teme ecologice. Aceasta actiune a fost foarte bine primita, entuziasmul elevilor mobilizandu-ne sa transformam totul intr-un proiect bine gandit si structurat pentru diferite categorii de varsta, proiect pe care l-am numit, din suflet, „Gandeste verde, gandeste curat!”
An de an am adunat in jurul acestui proiect zeci, sute de elevi si profesori inimosi, idei indraznete si, mai ales, realizari minunate .
Demaram, in intervalul 16-31 octombrie a.c., inscrierile la aceasta a X-a editie a concursului, la sediul APM Prahova din Ploiesti-str. Gh. Grigore Cantacuzino nr.306.
Ca la fiecare editie, dorim sa aducem noutati, in vederea informarii comunitatii locale cu privire la importanta protejarii mediului si a implicarii in astfel de proiecte.
Vor exista, si in acest an, doua sectiuni: sectiunea A - pentru elevii din ciclul primar si gimnazial, respectiv sectiunea B- pentru elevii din licee. Regulamentul acestei editii poate fi consultat pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova, unde se gaseste si formularul standard de inscriere (http://apmph.anpm.ro)
In completarea actiunilor proiectului, APM Prahova, impreuna cu Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere” si cu personalul Casei Memoriale „Constantin si Ion Stere”, va organiza, pe perioada vacantei de vara, doua serii de ECO-SCOALA, in incinta Gradinii Zoologice de la Bucov, la care vor participa elevi si profesori de la scolile ce se inscriu in proiect.
Speram ca aceasta editie sa reuneasca alaturi de noi cat mai multe scoli din judet, alaturi de care dorim sa realizam actiuni remarcabile, de care elevii si profesorii sa isi aminteasca mereu cu mare placere.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176