Anunțul Casei Regale: Comemorarea eroilor de la Mărășești

31 Jul 2017 10:12
Anunțul Casei Regale: Comemorarea eroilor de la Mărășești
Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor lua parte, la Biserica Ortodoxă din Săvârșin, duminică, 6 august 2017, la ora 12.30, la o slujbă de pomenire a eroilor care și-au pierdut viața pe Câmpul de la Luptă de la Mărășești. Se vor ridica rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul și pentru Regina Maria, "Mama Răniților".

Ceremonia religioasă va fi oficiată în prezența Înalt Preasfinției Sale Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Toți cei care doresc să ia parte sunt bineveniți la Biserica Ortodoxă din Săvârșin, pentru a fi alături de Familia Regală la această importantă comemorare pentru națiunea română. Accesul presei este liber.

Marea bătălie de la Mărășești a început în ziua de 6 august 2017 și este considerată astăzi cea mai importantă acțiune militară românească din timpul Primului Război Mondial. Bătălia a durat zece zile și a lăsat în memoria societății românești legenda actelor de vitejie ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat și generalului Eremia Grigorescu. Atunci a fost lansată legendara expresie "Pe aici nu se trece"!

FOTO: Istorie pe scurt

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677