Aproape 100 de interventii pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată, in Prahova, de la inceputul lunii februarie

19 Feb 2019 12:46
Aproape 100 de interventii pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată, in Prahova, de la inceputul lunii februarie
In ultimele doua zile, pompierii militari prahoveni au fost in alerta si au acționat pentru localizarea și lichidarea a 27 incendii de vegetație uscată în localitățile Sângeru, Albești Paleologu, Șoimari, Vâlcănești, Izvoarele (2), Lipănești, Gornet, Cerașu, Gura Vitioarei, Lapoș, Podenii Noi, Breaza, Drăgănești, Ceptura, Iordăcheanu, Gura Vadului, Jugureni, Baba Ana, Câmpina (3), Șirna, Ploiești, Păulești (2) și Boldești Scăieni.
Incendiile, pornind cel mai probabil de la focul lăsat nesupravegheat, amenințau să se propage la bunurile materiale amplasate în apropiere și chiar la locuințele cetățenilor, anunta reprezentantii ISU Prahova. Din fericire, acest lucru a fost evitat datorită intervențiilor prompte ale militarilor, flăcările distrugând doar vegetația uscată, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 84 ha.
Totodată, de la începutul lunii februarie pompierii militari prahoveni au acționat la 98 intervenții pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată, iar suprafața de ardere a fost de peste 297 ha.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova reamintește cetățenilor faptul că, în cazul incendiilor de vegetație uscată, pericolul mare îl reprezintă nerespectarea distanțelor de siguranță față de locuințe, anexe gospodărești, depozite de furaje, păduri, plantații, rețele electrice, rețele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze și lichide combustibile, căi de circulație, fapt ce, în unele situații, a generat pe lângă pagube materiale și efecte cum ar fi scoaterea din funcțiune a instalațiilor electrice, de telefonie ori a afectat desfășurarea în bune condiții, a circulației rutiere, periclitând siguranța participanților la trafic.
foto captura video ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677