Aproape 250 de amenzi date polițiștii locali din Ploiești într-o singură săptămână

04 Aug 2017 12:57
Aproape 250 de amenzi date polițiștii locali din Ploiești într-o singură săptămână
În prima săptămână a lunii august 2017, Poliția Locală Ploiești a acționat pe raza municipiului pentru prevenirea producerii de fapte antisociale, pentru păstrarea liniștii și ordinii publice. Astfel, polițiștii locali au aplicat un număr de 239 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.395 lei persoanelor depistate în timp ce încălcau prevederile legale cu privire la normele de conviețuire socială, gospodărirea localității ori respectarea unei bune conduite în traficul rutier.
În timpul activităților specifice de patrulare, polițiștii locali au depistat persoane ce s-au făcut vinovate de consumul băuturilor alcoolice pe domeniul public, depozitarea deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, apelarea la mila publică, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spațiile verzi, aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, dar și deținerea de acte de identitate expirate.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat controale specifice de depistare și sancționare a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea, parcarea și staționarea interzisă, sau accesul pe sens interzis.
Biroul Protecția Mediului a acționat în zona platformelor gospodărești de colectare a gunoiului menajer pentru identificarea persoanelor care strâng peturi sau ambalaje din metal, încălcând în acest fel prevederile legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurile reciclabile. Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 4900 lei și confiscate 20 kg deșeuri din material plastic și aluminiu, precum și 50 kg sticlă.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 40 agenți economici, în vederea obținerii avizului pentru stabilirea programului de funcționare.
Serviciul Disciplină în Construcții a efectuat controale în teren cu privire la sesizările referitoare la deteriorarea spațiilor verzi, expunerea spre vânzare a autoturismelor în locuri publice sau ocuparea neautorizată a domeniului public.
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor au verificat asociațiile de locatari și proprietari, vizând completarea la zi a cărții de imobil, existența avizierelor la parterul blocurilor şi a documentelor de informare a locatarilor.

Sursa foto: http://www.polocploiesti.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365