Aproape 300 de somații, trimise în Prahova celor care au terenuri cu ambrozie

10 Jul 2020 15:18
Aproape 300 de somații, trimise în Prahova celor care au terenuri cu ambrozie
Prefectura Prahova în baza datelor centralizate, autoritățile locale transmit somații, până pe data de 5 iunie a fiecărui an, tuturor proprietarilor/administratorilor (persoane fizice și/sau juridice) pe ale căror terenuri au fost identificate focare de infestare cu buruiana ambrozia.
În Prahova, au fost transmise, în acest an, 293 de somații.
*După această primă etapă, verificarea și constatarea nerespectării de către cei în cauză a măsurilor de combatere a buruienii ambrozia se fac de către o comisie mixtă (formată din patru specialiști), constituită prin Ordin al Prefectului și coordonată de către direcțiile pentru agricultură județene. Primul control efectuat de comisia mixtă se derulează, anual, între 1-15 iulie, iar în cazul constatării nerespectării prevederilor Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau cei care au în administrare terenurile pe care au crescut focare de ambrozie primesc un prim AVERTISMENT. În prezent, aceste controale sunt în plină derulare în Prahova, iar comisia a emis deja zece avertismente*, arată sursa citată.
Astfel de verificări vor mai fi realizate și între 16-31 iulie și îi vor viza pe toți cei care au fost avertizați în primă fază, iar dacă sunt constate nereguli și de această dată, atunci cei în cauză sunt sancționați cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform art.3 alin2 din lege.

foto ilustrativ http://www.monitorulcj.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677