“Aproape de Nichita”, proiect pentru elevi

27 Mar 2018 11:20
“Aproape de Nichita”, proiect pentru elevi
Pentru a omagia personalitatea marelui poet Nichita Stănescu, Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, în data de 29 martie 2018, proiectul educaţional “Aproape de Nichita”, proiect care se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ ( primar, gimnazial și liceal).
Obiectivul general al proiectului este afirmarea și promovarea creației poetului Nichita Stănescu.
Obiectivele specifice sunt:
-conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la importanța operei acestui mare poet, în general, și a zilei de 31 martie, în special;
-trezirea interesului față de cultura română, prin cultivarea sentimentelor de respect față de reprezentanții literaturii noastre.
Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” invită elevii și cadrele didactice să aloce, în data sus-menționată, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei care învaţă dimineaţa), respectiv între 14.00 şi 17.00 (pentru elevii care învaţă după-amiaza), cel puţin 15 minute unor activități precum: lecturarea a diverse tipuri de texte din opera lui Nichita Stănescu, dezbateri cu privire la opera poetului, dar și alte activități ce au legătură cu viața și opera stănesciene.
foto Istorii regasite - WordPress.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237