Artele focului, expozitie temporara la Castelul Peles. Vezi cand poti vizita

22 Jan 2018 10:59
Artele focului, expozitie temporara la Castelul Peles. Vezi cand poti vizita
Gândit să îndeplinească o triplă funcţie, aceea de reprezentare, de loc de decizie politică şi de lăcaş de cultură, Castelul Peleş, reşedinţa regală de vară, rămâne unul dintre cele mai importante muzee din România datorită varietăţii şi valorii deosebite a colecţiilor care îl alcătuiesc. Alături de celebra colecţie de pictură ce cuprindea peste 200 de tablouri, regele Carol I a pus bazele unei remarcabile colecţii de artă decorativă constituită treptat de-a lungul unei jumătăţi de veac de domnie, prin achiziţii importante de mobilier, arme, tapiserii şi covoare, piese de metal preţios, sticlărie şi ceramică, creaţii ale celor mai faimoase ateliere şi manufacturi ale epocii.
În cadrul acestui vast proiect artistic, colecţia de ceramică, gresie, faianţă, porţelan a Castelului Peleş ocupă un loc bine determinat, atât ca număr – colecţia se compune din peste 5000 de piese -, cât şi ca valoare; piesele ceramice onorează autorii şi centrele ceramice europene cunoscute la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea, ca şi ateliere mai vechi.

Menite să confere culoare interioarelor regale, ceramica şi sticla regală din Castelele Peleş şi Pelişor se înscriu în patrimoniul naţional ca unele dintre cele mai importante şi mai coerente colecţii de artă decorativă din România.

EXPOZIŢIA VA FI DESCHISĂ PENTRU PUBLIC ÎN PERIOADA 27 ianuarie – 16 mai 2018

PROGRAMUL DE VIZITARE: Miercuri-Duminică, orele: 09:15 – 16:15

INTRAREA ESTE GRATUITĂ
foto, text Muzeul Peles

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176