Artele focului, expozitie temporara la Castelul Peles. Vezi cand poti vizita

22 Jan 2018 10:59
Artele focului, expozitie temporara la Castelul Peles. Vezi cand poti vizita
Gândit să îndeplinească o triplă funcţie, aceea de reprezentare, de loc de decizie politică şi de lăcaş de cultură, Castelul Peleş, reşedinţa regală de vară, rămâne unul dintre cele mai importante muzee din România datorită varietăţii şi valorii deosebite a colecţiilor care îl alcătuiesc. Alături de celebra colecţie de pictură ce cuprindea peste 200 de tablouri, regele Carol I a pus bazele unei remarcabile colecţii de artă decorativă constituită treptat de-a lungul unei jumătăţi de veac de domnie, prin achiziţii importante de mobilier, arme, tapiserii şi covoare, piese de metal preţios, sticlărie şi ceramică, creaţii ale celor mai faimoase ateliere şi manufacturi ale epocii.
În cadrul acestui vast proiect artistic, colecţia de ceramică, gresie, faianţă, porţelan a Castelului Peleş ocupă un loc bine determinat, atât ca număr – colecţia se compune din peste 5000 de piese -, cât şi ca valoare; piesele ceramice onorează autorii şi centrele ceramice europene cunoscute la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea, ca şi ateliere mai vechi.

Menite să confere culoare interioarelor regale, ceramica şi sticla regală din Castelele Peleş şi Pelişor se înscriu în patrimoniul naţional ca unele dintre cele mai importante şi mai coerente colecţii de artă decorativă din România.

EXPOZIŢIA VA FI DESCHISĂ PENTRU PUBLIC ÎN PERIOADA 27 ianuarie – 16 mai 2018

PROGRAMUL DE VIZITARE: Miercuri-Duminică, orele: 09:15 – 16:15

INTRAREA ESTE GRATUITĂ
foto, text Muzeul Peles

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0207 0.0021
GBP Lira sterlina 5.5103 0.0367
CHF Francul elvetian 4.5221 -0.0076
XAU Gramul de aur 239.7608 1.3858