ATENTIE: patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

23 Feb 2015 22:15
ATENTIE: patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă
De maine, vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România patru noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amendă contravențională, conform prevederilor Ordonanței de Guvern nr. 15/2002 cu modificările și completările ulterioare, a deținătorilor/utilizatorilor în baza unui drept legal.
Până la data de 24.02.2015 controlul valabilității rovinietei se efectua prin intermediul a 66 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.

Punctele de control puse în funcțiune la data de 24.02.2015, sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA., sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), astfel urmărindu-se descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale de a circula fără a deține rovinietă valabilă.

În acest sens, dorim să aducem la cunoștință utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România, că în anul 2015 vor mai fi puse în funcțiune încă patru puncte de control valabilitate.

Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, devenind aproape imposibilă circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000