Au inceput inscrierile la programul “Școala Reciclării – prezent și viitor verde”

21 Mar 2018 11:19
Au inceput inscrierile la programul “Școala Reciclării – prezent și viitor verde”
Primăria Municipiului Ploiești prin Regia Autonomă de Servicii Publice și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova continuă programul “Școala Reciclării – prezent și viitor verde”
Programul respectiv se derulează sub forma unei competiții, care implică unitățile de învățământ de la nivelul municipiului Ploiești în activitatea de colectare selectivă a deșeurilor crescând astfel gradul de informare privind conservarea resurselor precum și responsabilitatea față de mediul înconjurător.
Înscrierile la programul “Școala Reciclării – prezent și viitor verde” se vor face începând de astăzi și până în data de 27 martie 2018, numărul de școli participante fiind nelimitat. Elevii unităților de învățământ participante vor primi informații privind gestiunea integrată a deșeurilor și utilizarea infrastructurii aferentă sistemului public de salubrizare, într-un mod civilizat.
Regulamentul de participare și implicit formularul de înscriere pot fi vizualizate accesând pagina de internet www.scoalareciclarii.rasp.ro .

Reamintim faptul că, programul “Școala Reciclării – prezent și viitor verde” a fost inițiat în anul 2014 odată cu implicarea municipiului Ploiești în concursul național “Orașul Reciclării”. De-a lungul celorlalte ediții acțiunea respectivă a antrenat 15.000 de elevi, ce au fost îndrumați de 130 de cadre didactice coordonatoare. La nivelul municipiului Ploiești, peste 100 de tone de deșeuri au fost colectate selectiv în cadrul acestui program informativ – educativ.

Informații suplimentare privind derularea acestei acțiuni pot fi solicitate direct reprezentanților Biroului Protecția Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești (tel: 0244-541071 int. 114, fax: 0244-513670, mail: protectiamediului@rasp.ro).

foto Bacau.net

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895