Au produs ilegal țigarete. Ce au pățit

11 Jul 2017 11:47
Au produs ilegal țigarete. Ce au pățit
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a 12 inculpaţi (dintre care unul arestat preventiv, unul arestat la domiciliu şi 3 sub control judiciar) pentru producerea de produse accizabile, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 țigarete sau peste 1 kg tutun de fumat.
În perioada ianuarie 2016 – 17.05.2017, patru dintre inculpaţi, toţi domiciliaţi în Bucov, au produs ţigarete la domiciliile acestora, care nu sunt autorizate ca antrepozite fiscale, folosind utilaje artizanale pentru măcinarea tutunului şi producerea ţigaretelor. Țigaretele produse erau comercializate, în funcție de rețeaua de distribuție a fiecăruia, către terțe persoane din judeţele Prahova, Sibiu, Braşov, Argeş în baza comenzilor telefonice primite, folosindu-se servicii de coletărie. Pentru a nu fi depistaţi inculpaţii furnizau date fictive privind expeditorul/destinatarul coletului, cunoscând procedura de lucru a agenţilor, care contactau postul telefonic înscris pe recipisa AWB.
Alți doi inculpaţi, ambii domiciliaţi în Dolj, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la infracţiunea de producere produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, reţinându-se că au livrat tutun frunze în cantităţi mari celor care produceau țigaretele. Alte cinci persoane solicitau frecvent inculpaţilor producerea şi livrarea de ţigarete, sens în care promiteau tăinuirea bunurilor produse din infracţiune (primirea, dobândirea, transformarea sau înlesnirea valorificării acestora). Prejudiciul creat este în valoare de 172 258 lei, recuperat în cuantum de 71.808 lei prin plată de către inculpaţi. Dosarul a fost trimis, spre competenţă soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

foto: BihorStiri.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8590 0.0007
USD Dolarul SUA 4.1404 0.0180
GBP Lira sterlina 5.2910 -0.0027
CHF Francul elvetian 4.5183 0.0126
XAU Gramul de aur 253.3349 -2.4627