Au produs ilegal țigarete. Ce au pățit

11 Jul 2017 11:47
Au produs ilegal țigarete. Ce au pățit
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a 12 inculpaţi (dintre care unul arestat preventiv, unul arestat la domiciliu şi 3 sub control judiciar) pentru producerea de produse accizabile, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 țigarete sau peste 1 kg tutun de fumat.
În perioada ianuarie 2016 – 17.05.2017, patru dintre inculpaţi, toţi domiciliaţi în Bucov, au produs ţigarete la domiciliile acestora, care nu sunt autorizate ca antrepozite fiscale, folosind utilaje artizanale pentru măcinarea tutunului şi producerea ţigaretelor. Țigaretele produse erau comercializate, în funcție de rețeaua de distribuție a fiecăruia, către terțe persoane din judeţele Prahova, Sibiu, Braşov, Argeş în baza comenzilor telefonice primite, folosindu-se servicii de coletărie. Pentru a nu fi depistaţi inculpaţii furnizau date fictive privind expeditorul/destinatarul coletului, cunoscând procedura de lucru a agenţilor, care contactau postul telefonic înscris pe recipisa AWB.
Alți doi inculpaţi, ambii domiciliaţi în Dolj, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la infracţiunea de producere produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, reţinându-se că au livrat tutun frunze în cantităţi mari celor care produceau țigaretele. Alte cinci persoane solicitau frecvent inculpaţilor producerea şi livrarea de ţigarete, sens în care promiteau tăinuirea bunurilor produse din infracţiune (primirea, dobândirea, transformarea sau înlesnirea valorificării acestora). Prejudiciul creat este în valoare de 172 258 lei, recuperat în cuantum de 71.808 lei prin plată de către inculpaţi. Dosarul a fost trimis, spre competenţă soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

foto: BihorStiri.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8721 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.0434 -0.0441
GBP Lira sterlina 5.3981 -0.0490
CHF Francul elvetian 4.4931 -0.0150
XAU Gramul de aur 237.9394 0.2818