Autoritatile prahovene, apel catre Guvernul Romaniei pentru alocarea unor sume din fondul de intervenție

18 Apr 2018 15:11
Autoritatile prahovene, apel catre Guvernul Romaniei pentru alocarea unor sume  din fondul de intervenție
Prefectul judetului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, a convocat, astazi, în ședință ordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea inițierii unui alt proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României pentru pagubele din urma evenimentelor meteorologice și hidrologice nefavorabile din luna martie.
Comitetul a hotărât inițierea unui nou proiect în care sunt incluse atât localitățile care nu au fost prinse în HG 177/2018 , cât și cele în care evaluările pagubelor s-au făcut ulterior hotărârii, până la data de 15 aprilie.
Acest nou proiecte cuprinde obiective de infrastructură în localitățile Boldești Scăeni, Ceptura, Cerașu, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Plopu, Posești, Telega, Secăria, Bertea, Poiana Câmpina, Gornet Cricov, Șotrile, Gornet, Gura Vitioarei, Teișani, Posești, Bătrâni, Cerașu, Măneciu, Salcia, Sângeru, Comarnic, Cornu, Telega, Adunați, Chiojdeanca, Râfov, Lapoș, Aluniș, Vadu Săpat și Câmpina.
Totodată, la începutul săptămânii, s-a transmis Guvernului, prin Ministerul Afacerilor Interne, un raport privind evaluarea pagubelor înregistrate în județul Prahova, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile care au avut loc în perioada 1martie-15 aprilie, pentru accesarea unui ajutor din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare de 95.127,79 mii lei. Acest ajutor cuprinde acoperirea pagubelor provocate infrastructurii și locuințelor, dar și a altor cheltuieli făcute în perioada mai sus amintită.
foto Prefectura Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218