Autoritățile prahovene, pe urmele unei ursoaice cu doi pui, la Cheia

03 Jun 2017 15:26
De câteva zile, în stațiunea Cheia, județul Prahova s-au îndesit vizitele unei ursoaice cu doi pui.
Astfel, miercuri noapte, aceasta a intrat în curțile mai multor gospodării, dar și a două pensiuni, provocând pagube materiale sătenilor. Si-a făcut apariția și joi noapte, însă aceasta a fost alungată de patrula de jandarmi ce se afla în apropiere.
De vineri noapte s-au instituit patrule comune de jandarmi și lucrători ai Direcției Silvice Prahova, în vederea protejării populației stațiunii și a turiștilor. Totodată, au fost informați toți cetățenii și turiștii aflați în zonă cu privire la acest pericol și li s-au prezentat măsurile ce se impun pentru prevenirea atacării vreunei persoane.
Azi, 3 iunie 2017, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență la Primăria Măneciu, cu participarea prefectului județului Prahova, doamna Mădălina Lupea, în vederea analizei situației și a luării măsurilor ce se impun. La întrunire s-a stabilit ca, până la rezolvarea situației să se continue patrularea mixtă jandarmi-pădurari, pe timp de noapte, și informarea structurilor ierarhice superioare de către fiecare instituție cu atribuții în acest domeniu.
Altă măsură ce a fost luată, este convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, azi, la ora 1600, în vederea dezbaterii atribuțiilor ce revin fiecărei instituții conform Ghidului cadru elaborat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor privind gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice.

Foto ilustrativa, Sursa : pixdaus.compuse

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9198 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1348 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7754 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5704 0.0000
XAU Gramul de aur 243.1200 0.0000