Autostrada Comarnic-Brasov, primul proiect major asumat de Asociaţia de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acţiune"

03 Jun 2020 14:04
Autostrada  Comarnic-Brasov, primul proiect major asumat de Asociaţia de Dezvoltare lntercomunitară  "Valea Prahovei în Acţiune"
Primarii oraşelor Sinaia, Azuga, Comarnic, Râşnov şi pPreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, au semnat astăzi, actul constitutiv şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acţiune", la sediul Primăriei oraşului Sinaia. La eveniment a participat din partea Guvernului României şi Mihail VEŞTEA, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei.
Preşedinte ADI "Valea Prahovei în Acţiune este Vlad Oprea, primarul din Sinaia. Potrivit acestuia, *Primul proiect major pe care ni-l asumăm este Autostrada Comarnic-Brasov. Avem tot sprijinul Guvernului României pentru al duce la bun sfârşit. Până când vom parcurge kilometrii de autostradă vom lucra la proiectele integrate de mobilitate urbană, turism, servicii publice inteligente, mediu şi mai ales sustenabilitate economică*.
" Deschidem un nou capitol al guvernării locale. Avem datoria de a sprijini autorităţile centrale în dezvoltarea României. Asociatia de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acţiune" este răspunsul la nevoile comune exprimate de comunităţile locale care îşi doresc un viitor sustenabil. Proiectele pe care le vom dezvolta vor avea un impact major în creşterea calităţii vieţii localnicilor. Primul proiect major pe care ni-l asumăm este Autostrada Comarnic-Brasov. Avem tot sprijinul Guvernului României pentru al duce la bun sfârşit. Până când vom parcurge kilometrii de autostradă vom lucra la proiectele integrate de mobilitate urbană, turism, servicii publice inteligente, mediu şi mai ales sustenabilitate economică. Toţi cei care semnează astăzi, au arătat grija faţă de comunităţile lor, ceea ce mă face să-mi exprim
încrederea în rezultatele asociaţiei", a transmis Vlad Oprea.
La rândul său, Sorin Popa, primarul din Comarnic, a precizat că: "Sunt convins că doar împreună putem realiza proiecte comune de dezvoltare a zonei turistice a Văii Prahova, în care să fie inclus şi Comarnicul, să rezolvăm problema traficului în zona oraşului Comarnic, astfel încât circulaţia prin oraş să nu mai includă autovehiculele aflate în tranzit către staţiunile montane sau Braşov şi la scurtarea timpului petrecut în trafic de către cei care străbat tronsonul Ploieşti-Braşov. Construirea autostrăzii conduce şi la diminuarea gradului de poluare a aerului, cauzată de numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic şi rezolvă una din problemele prioritare pentru locuitorii oraşului Comarnic".
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8418 0.0010
USD Dolarul SUA 4.2893 0.0177
GBP Lira sterlina 5.4092 -0.0007
CHF Francul elvetian 4.5555 0.0018
XAU Gramul de aur 249.1146 0.0359