Autostrada Comarnic-Brasov, primul proiect major asumat de Asociația de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acțiune"

03 Jun 2020 14:04
Autostrada  Comarnic-Brasov, primul proiect major asumat de Asociația de Dezvoltare lntercomunitară  "Valea Prahovei în Acțiune"
Primarii orașelor Sinaia, Azuga, Comarnic, Râșnov și pPreședintele Consiliului Județean Brașov, au semnat astăzi, actul constitutiv și statutul Asociației de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acțiune", la sediul Primăriei orașului Sinaia. La eveniment a participat din partea Guvernului României și Mihail VEȘTEA, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației.
Președinte ADI "Valea Prahovei în Acțiune este Vlad Oprea, primarul din Sinaia. Potrivit acestuia, *Primul proiect major pe care ni-l asumăm este Autostrada Comarnic-Brasov. Avem tot sprijinul Guvernului României pentru al duce la bun sfârșit. Până când vom parcurge kilometrii de autostradă vom lucra la proiectele integrate de mobilitate urbană, turism, servicii publice inteligente, mediu și mai ales sustenabilitate economică*.
" Deschidem un nou capitol al guvernării locale. Avem datoria de a sprijini autoritățile centrale în dezvoltarea României. Asociatia de Dezvoltare lntercomunitară "Valea Prahovei în Acțiune" este răspunsul la nevoile comune exprimate de comunitățile locale care își doresc un viitor sustenabil. Proiectele pe care le vom dezvolta vor avea un impact major în creșterea calității vieții localnicilor. Primul proiect major pe care ni-l asumăm este Autostrada Comarnic-Brasov. Avem tot sprijinul Guvernului României pentru al duce la bun sfârșit. Până când vom parcurge kilometrii de autostradă vom lucra la proiectele integrate de mobilitate urbană, turism, servicii publice inteligente, mediu și mai ales sustenabilitate economică. Toți cei care semnează astăzi, au arătat grija față de comunitățile lor, ceea ce mă face să-mi exprim
încrederea în rezultatele asociației", a transmis Vlad Oprea.
La rândul său, Sorin Popa, primarul din Comarnic, a precizat că: "Sunt convins că doar împreună putem realiza proiecte comune de dezvoltare a zonei turistice a Văii Prahova, în care să fie inclus și Comarnicul, să rezolvăm problema traficului în zona orașului Comarnic, astfel încât circulația prin oraș să nu mai includă autovehiculele aflate în tranzit către stațiunile montane sau Brașov și la scurtarea timpului petrecut în trafic de către cei care străbat tronsonul Ploiești-Brașov. Construirea autostrăzii conduce și la diminuarea gradului de poluare a aerului, cauzată de numărul mare de autovehicule care tranzitează zilnic și rezolvă una din problemele prioritare pentru locuitorii orașului Comarnic".
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677